18 maart Nationale Boomfeestdag

Woensdag 18 maart is het weer Nationale Boomfeestdag. Wilt u een steentje bijdragen aan het klimaat? Plant dan ook een boom!

Woensdag 18 maart is het weer Nationale BoomplantdagOok in Papendrecht wordt woensdag 18 maart de Nationale Boomfeestdag gevierd. Dit jaar planten 25 leerlingen van Daltonschool De Leilinde in de Wipmolen 11 Amerikaanse Tulpenbomen.

Plant zelf ook een boom!


Help mee het nationaal boomplantrecord te verbreken en plant zelf - indien mogelijk - ook een boom. Bomen zijn namelijk een super-klimaatmaatregel: ze nemen niet alleen CO2 op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school- woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ze zorgen daarnaast voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van hevige regenval en uit onderzoek blijkt dat kinderen in groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren.

Plant u zelf een boom? Klik dan op de button hiernaast en meld hem aan. Zo gaan we samen op weg naar een nieuw nationaal Boomplantrecord!

Thema 2020: Bomen geven Energie


Niet voor niets is het thema dit jaar "Bomen geven Energie!" Bomen geven ons op alle fronten enorm veel energie. Kom allemaal in actie voor het behalen van de Klimaatdoelen-2020 en help mee het Nationaal Boomplantrecord te vestigen. Een groener Nederland levert ons meer welzijn en energie op!