Onderhoud N3 start in augustus

Misschien hebt u ze al gezien, de bouwborden langs de N3 waarop het Onderhoud N3 wordt aangekondigd.
In augustus start Rijkswaterstaat met het werk.

Er komt nieuw stil asfalt en de gehele fundering wordt vernieuwd. Hiernaast worden ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en de voegovergangen bij de bruggen vervangen.

Onderhoud N3 start in augustus

Er wordt in drie fases gewerkt, elke keer op een ander deel van de N3. Eind 2021 is het werk klaar. Het verkeer kan tijdens het werk gewoon over de N3 rijden. Er blijven namelijk drie rijstroken open. Twee richting  Papendrecht, en één richting Breda. Alleen tijdens een aantal lange weekenden is de weg afgesloten.

Vanaf 6 augustus start de eerste fase bij de Papendrechtsebrug. Daarvoor is de N3 tijdens vier lange weekenden in augustus afgesloten tussen de Burgemeester Keijzerweg en Merwedestraat.
Fase twee start september. Daarin wordt tot eind dit jaar gewerkt tussen de Wantijbrug en de Copernicuslaan. Er wordt maar gewerkt op één helft van de weg waardoor het verkeer gewoon over de N3 kan blijven rijden. Alleen in de herfstvakantie is de weg tijdens twee lange weekenden afgesloten voor verkeer.

Dat het onderhoud tot hinder gaat leiden is zeker. De hinder zal echter anders zijn dan de hinder tijdens de afsluiting van de Wantijbrug omdat er nog gewoon over de N3 kan worden gereden. Daarnaast is er nu natuurlijk minder verkeer vanwege de coronamaatregelen. Maar hoe zich dit ontwikkelt vanaf augustus is nog niet duidelijk. Daarom blijft de oproep om zoveel mogelijk de fiets te pakken. En als u toch met de auto moet reizen probeer dit dan zoveel mogelijk buiten de spitsen te doen.