Afval scheiden bij milieuparkjes wordt verbeterd

De gemeente Papendrecht is samen met HVC volop bezig om het scheiden van afval bij de diverse milieuparkjes te verbeteren en comfortabeler te maken.

Vooral PBD (plastic, blik en drankkartons) vraagt veel ruimte. Vaak blijkt de huidige capaciteit van PBD-bakken onvoldoende. Daarom worden binnenkort op 6 locaties in Papendrecht textielcontainers geschikt gemaakt voor PBD. Die zijn daarom nu tijdelijk gesloten zodat ze kunnen worden omgebouwd.

Op de betreffende locaties zijn bovengrondse textielcontainers bij geplaatst. Deze zijn goed herkenbaar: groen met het logo van Opnieuw en Co erop. Het gaat om onderstaande locaties:

•             Gerard Dousingel (winkelcentrum Westpolder)
•             Espenhof/Platanenlaan (winkelcentrum Wilgendonk)
•             Parkweg/Westkil
•             Groen v Prinstererstraat
•             Veerweg ter hoogte van Sterk Papendrecht
•             De Overtoom ter hoogte van supermarkt Lidl

U kunt uw textiel ook rechtstreeks naar het afvalbrengstation aan de Willem Dreeslaan of naar Opnieuw & Co aan de Burgemeester Keijzerweg brengen. Gescheiden textiel (kleding, lakens, schoenen) kan heel goed worden hergebruikt.

De bovengrondse kledingcontainerDe bovengrondse kledingcontainers zijn duidelijk te herkennen, zoals hier bij het parkeerterrein aan de Overtoom.