Alle schoolterreinen van Papendrecht rookvrij

'Dit terrein is rookvrij.' Deze tekst prijkt op een bord dat Kees de Ruijter (wethouder onderwijs) en Herman Hofman (sectordirecteur De Lage Waard locatie havo/vwo) samen onthulden op het schoolplein van CSG De Lage Waard, locatie havo/vwo.
CSG De Lage Waard wil – net als alle andere Papendrechtse scholen – jongeren beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken. Als jongeren anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals leerkrachten, sporttrainers en ouders. Vanaf 1 augustus a.s. zijn de scholen zelfs verplicht om een rookvrij terrein te hebben. Alle Papendrechtse basisscholen en middelbare scholen hebben besloten niet te wachten tot het 1 augustus is, maar zijn nu al zover; ze hebben allemaal een rookvrij schoolterrein.

Rookvrije schoolterreinen


Een rookvrij terrein beschermt kinderen en jongeren ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. Wethouder Kees de Ruijter van gemeente Papendrecht: "Binnen onze gemeente wordt op steeds meer plekken toegewerkt naar een rookvrije omgeving voor kinderen, zoals bij scholen en sportverenigingen. Als gemeente ondersteunen wij dat van harte. Het is belangrijk dat we kinderen beschermen tegen tabaksrook en de mogelijke verleiding om te gaan roken. Ik ben er trots op dat het primair en voortgezet onderwijs zo eensgezind en voortvarend de daad bij het woord heeft gevoegd: álle schoolterreinen in onze gemeenten zijn rookvrij."

Alle Papendrechtse schoolpleinen zijn nu rookvrij