Wat betekent ecologisch groenbeheer?

De gemeente Papendrecht beheert zoveel mogelijk openbaar groen op een natuurvriendelijke manier. Dat geldt niet alleen voor gras, maar ook voor bosplantsoen. Wat betekent dat in de praktijk?

We houden altijd rekening met het leven van aanwezige planten en dieren. Daarom snoeien we bijvoorbeeld een gebied in delen, dus niet alles tegelijk. Zo beperken we verstoring en behouden dieren hun schuilgelegenheid.

Takkenwallen

Verder verwerken we een deel van het snoeihout ter plaatse in takkenwallen (zie foto). Dat is een duurzame manier om hout te verwerken. Takkenwallen geven beschutting aan kleine zoogdieren zoals egels. Vogelsoorten zoals winterkoninkjes vinden er nest- en schuilgelegenheid.
Takkenwallen vindt u in de wijk Molenvliet langs het oostelijk deel van het Molenpad, achter de Spinbolmolen en in de wijk Oostpolder tussen de Steilsteven en de Griendwerker.