Januari

• Film Dark Waters

28 januari 2020

De Hollywood-film Dark Waters draait sinds 23 januari in de Nederlandse bioscopen. De film schetst een indringend beeld van de situatie in Amerika en de effecten van lozingen door bedrijven zoals DuPont op de omgeving. Dit betreft echter wel een speelfilm. Bepaalde onderdelen zijn dan ook gedramatiseerd en het verhaal is gebaseerd op de situatie zoals die zich destijds in de Verenigde Staten afspeelde.

• Hoe ziet de toekomst van Papendrecht eruit?

14 januari 2020

De Omgevingsvisie voor Papendrecht is bijna klaar. Dat is een plan dat beschrijft hoe de toekomst van onze gemeente er in grote lijnen uit gaat zien: wat zal er veranderen maar ook wat willen we koesteren?

• Vrijwilligers leren scholieren over leven met beperkingen

13 januari 2020

Vorige week ging wethouder Corine Verver langs op 't Kofschip om leerlingen en vrijwilligers van het Gehandicapten Informatie Project Scholen in actie te zien.

• Wat betekent ecologisch groenbeheer?

09 januari 2020

De gemeente Papendrecht beheert zoveel mogelijk openbaar groen op een natuurvriendelijke manier. Dat geldt niet alleen voor gras, maar ook voor bosplantsoen. Wat betekent dat in de praktijk?

• Drechtstedendinsdag 14 januari 2020

09 januari 2020

Dinsdag 14 januari 2020 vindt de maandelijkse Drechtstedendinsdag plaats in het gemeentehuis van Zwijndrecht dat ligt aan het Raadhuisplein 3.

• Foto's of films maken voor de gemeente? Meld u dan nu aan

21 januari 2020

Bent u professioneel fotograaf of filmproducent? En zou u in opdracht van de gemeente foto's of films willen maken? Geef dat dan nu aan ons door.

• Koninklijke Onderscheidingen voor zes brandweerlieden

10 januari 2020

Donderdag 9 januari ontvingen tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst Brandweer verschillende leden van het brandweerkorps Papendrecht uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke Koninklijke Onderscheidingen.

• De ThermoCard ligt gratis klaar in het gemeentehuis

13 januari 2020

Hoeveel warmte ontsnapt er dagelijks uit jouw woning?

• Bedrijven Investeringszone voor bedrijventerrein Oosteind

16 januari 2020

Een groep ondernemers op bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht heeft met adviesbureau ParkTrust het initiatief genomen voor oprichting van een Bedrijven Investeringszone (BIZ).

• Gemeente Papendrecht ondertekent het Schone Lucht Akkoord

16 januari 2020

Maandag 13 januari jl. ondertekende wethouder Janssen, namens de gemeente Papendrecht, het Schone Lucht Akkoord (SLA). Met dit akkoord streven gemeenten, provincies en de rijksoverheid naar 50% schonere lucht in 2030 ten opzichte van 2016. Minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) sloot het akkoord maandag in Utrecht met 9 provincies en ruim 35 gemeenten, waaronder dus Papendrecht.

• Veerkrachtige vrouwen

21 januari 2020

Binnenkort start de training veerkrachtige vrouwen in Papendrecht. Deze training is gericht op versterking van het zelfbeeld, aangeven en bewaken van grenzen, ruimte innemen en omgaan met gevoelens.

• Overlast van uw buren? Buurtbemiddeling kan u helpen!

21 januari 2020

Heeft u weleens last van uw buren? Voorkom dat een kleine irritatie uitloopt
    tot een grote ergernis. Een goed gesprek kan hierbij helpen.

• Werken op locatie wethouder Corine Verver

21 januari 2020

Werken op locatie betekent dat de wethouder op de gekozen plek werkt, maar ook in gesprek gaat met mensen die op de locatie werken of langskomen.

• Zo ziet de toekomst van Papendrecht eruit!

30 januari 2020

Afgelopen dinsdag 21 januari presenteerde de gemeente de (concept) omgevingsvisie.

• Wat mag er in de plasticbak?

28 januari 2020

Download de (gratis) HVC-app voor de afvalwijzer.