Oproep: ideeën gezocht voor 75 jaar vrijheid

In een filmpje roept burgemeester Aart-Jan Moerkerke jou op om je idee in te dienen. In het artikel lees je ook waar je met je idee terecht kunt.

75 jaar geleden kwam een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Ook Papendrecht staat daar bij stil. 75 jaar vrijheid, dat is van hele grote waarde. Daarom is er in het voorjaar een fantastisch programma voor iedereen.

En er is ook ruimte voor jouw ideeën! We willen 75 jaar vrijheid, herdenken, vieren en koesteren. Hoe gaan we daar samen invulling aan geven? Heb jij daar een mooi idee voor? Je kunt bijvoorbeeld denken aan jouw straat die mooi sfeervol aangekleed is met allemaal lichtjes en kaarsjes. Of je zou iets creatiefs kunnen doen met het cijfer 75. In onderstaande film roept de burgemeester je op je creativiteit te laten gaan en je idee bij ons in te dienen. Het is fijn als je aangeeft welke bijdrage je zelf levert aan de uitvoering van je idee.

Samen

Bij vrijheid koesteren, denken wij vooral aan samen. Samen iets ondernemen met je dierbaren, met bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn, een steuntje in de rug nodig hebben of nog niet zo lang in Nederland wonen. Wil jij in jouw buurt, jouw straat of met jouw vrienden, vereniging of familie iets doen met 75 jaar vrijheid? Laat het ons dan weten.

Als je dat wilt, helpen we je met de vergunning en dergelijke en voor de leukste, mooiste of ontroerendste ideeën is ook geld beschikbaar. Stuur voor 1 maart 2020 je plan naar vrijheid@papendrecht.nl of app naar 06 40 66 15 62 en we nodigen je graag uit voor een gesprek!