Leerlingen ’t Kofschip volgden de eerste muziekworkshop vernieuwd Cultuurmenu Papendrecht

Maandag 10 februari namen 27 leerlingen van groep 5/6 van basisschool ’t Kofschip deel aan de muziekworkshop World Beatz & P-Bone van muziekvereniging Excelsior.

Muziekworkshop World Beatz & P-Bone van muziekvereniging Excelsior zorgde voor veel plezier op ’t Kofschip.

Dit was de allereerste workshop uit het vernieuwde Cultuurmenu Papendrecht. Samen met wethouders cultuur Corine Verver en onderwijs Kees de Ruijter lanceerden de leerlingen officieel het vernieuwde Cultuurmenu Papendrecht. Dit menu is te vinden op cultuurmenupapendrecht.nu. Het zet leren over, door én met cultuur en kennismaking met de lokale culturele omgeving centraal.

Cultuurmenu Papendrecht is voor alle basisscholen én het speciaal onderwijs in Papendrecht de online plek voor het actuele aanbod op het gebied van cultuureducatie. De website vermeldt culturele activiteiten onder schooltijd van culture organisaties in Papendrecht. De activiteiten sluiten aan bij binnenschoolse thema’s. Het werkt met een schema waarin twee jaarlijks de disciplines theater, dans, beeldend, maakonderwijs en muziek aan bod komen. Het is naast vast aanbod ook mogelijk om te kiezen voor maatwerk. De culturele partners van Cultuurmenu Papendrecht zijn Jeugdtheaterschool Papendrecht, Bibliotheek AanZet, muziekvereniging Excelsior en Theater de Willem.

Samenwerking

Cultuurmakelaar Papendrecht Lilianne Eijkelenkamp: ‘Het afgelopen jaar heeft de cultuurmakelaar Papendrecht in opdracht van de gemeente Papendrecht samen met de basisscholen, het speciaal onderwijs en culturele organisaties in Papendrecht gewerkt aan de vernieuwing van het Kunstmenu Papendrecht. Dit heeft geleid tot dit nieuwe Cultuurmenu, iets waar ik erg trots op ben. Vooral over de manier waarop werd samengewerkt tussen de scholen en de organisaties. Deze samenwerking komt jaarlijks terug in het wisselende actuele project dat voor groep 7/8 ontwikkeld wordt.’

Cultuurmakelaar Papendrecht

De Cultuurmakelaar wordt door het Servicebureau Onderwijs&Cultuur uitgevoerd in opdracht van de gemeente Papendrecht, domein Cultuur. De Cultuurmakelaar stimuleert cultuureducatie en cultuurparticipatie in Papendrecht in het algemeen en in het bijzonder onder kinderen, jongeren en kwetsbare doelgroepen. De Cultuurmakelaar levert een concrete bijdrage aan de uitvoering van de cultuuragenda 2018-2022 Papendrecht. Hierbij is de Cultuurmakelaar verantwoordelijk voor het ophalen van vragen, wensen en behoeften bij de doelgroepen en het maken van verbindingen. Meer informatie vind je op onderwijs-cultuur.nl.