Bedrijvenbezoek aan Zorg Inspiratie Centrum

Op uitnodiging van het nieuwe Zorg Inspiratie Centrum is wethouder Paans woensdag 29 januari geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technische zorghulpmiddelen

Zorg Inspiratie Centrum laat onder meer ontwikkelingen op het gebied van technische zorghulpmiddelen zien.

Het Zorg Inspiratie Centrum is ingericht als toonzaal en gevestigd op de begane grond van d' Oude School aan de Schooldwarsstraat. Kees Verhoef van Bano Zorgbadkamers demonstreerde het elektrisch in hoogte verstelbare toilet (sta-op toilet) en andere specifieke items voor de badkamer. Wim Nobbe en Mariëlle Kroondijk van Ergo Care lieten zien hoe een plafond tilsysteem geïntegreerd kan worden in een woning en met één vinger bediend kan worden. Als laatste liet Wouter Timmer van Officious de mogelijkheden van de door New Care Solutions net geplaatste vloersensoren zien. Deze registreren de aanwezigheid en bewegingen, maar bijvoorbeeld ook een val.

De wethouder en de ondernemers spraken naast ontwikkelingen in de zorg ook uitgebreid over de manier waarop bestaande regelgeving en organisatie van de overheid, bijvoorbeeld de WMO beter zou kunnen aansluiten op de nieuwste mogelijkheden op het gebied van zorginnovatie. ‘Het was boeiend te zien hoe verschillende bedrijven elkaar gevonden hebben en daadwerkelijk gaan samenwerken om hun krachten te bundelen’; aldus wethouder Paans.  

Voor meer info: www.banobenelux.com - www.ergocare.nl - www.new-caresolutions.nl - www.officious.nl. En binnenkort online: www.zorg-inspiratie-centrum.nl.