Informatieavond aanleg ondergrondse hoogspanningskabel

Het tracé van de ondergrondse hoogspanningskabelBinnenkort start aannemer Heijmans Infra B.V. in opdracht van TenneT met de aanleg van een ondergrondse hoogspanningskabel. De verbinding levert extra capaciteit en vermindert de kans op grootschalige stroomuitval in de regio. Om direct omwonenden en andere belangstellenden de gelegenheid te geven hierover vragen te stellen organiseren Heijmans en Tennet een informatiebijeenkomst. Deze is op woensdagavond 4 maart tussen 19.00 en 20.30 uur in het Apollo Hotel, Burgemeester Keijzerweg 100 in Papendrecht.

Zeker van elektriciteit

TenneT is als landelijke netbeheerder van het hoogspanningsnet verantwoordelijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit. Om die nu en in de toekomst te kunnen garanderen, werkt TenneT aan diverse aanpassingen en uitbreidingen van het hoogspanningsnet. Daarom komt er ook een ondergrondse hoogspanningsverbinding van bijna zes kilometer lang tussen de hoogspanningsstations Alblasserdam en Dordrecht Merwedehaven. De verbinding loopt ook door Papendrecht.

Start werkzaamheden

Naar verwachting starten de voorbereidingswerkzaamheden in de loop van maart en kan het werk in augustus 2020 worden afgerond.

Informatieavond

Direct omwonenden hebben een schriftelijke uitnodigingen ontvangen voor de informatieavond op 4 maart maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De avond heeft een inloopkarakter. Dat wil zeggen dat u tussen 19.00 en 20.30 uur kunt komen wanneer het u het best uitkomt. Medewerkers van Heijmans en TenneT zijn aanwezig om uw eventuele vragen over de aanleg van de hoogspanningsverbinding te beantwoorden.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op www.tennet.eu/dordrecht. Ook onderstaande animatiefilm vertelt u meer.