Omkijken naar elkaar

De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen al maanden niet meer werken zoals vóór corona, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht.

Rijksoverheid_beeldbank_dagelijks_leven_thuis (8)Daar hebben we elkaar voor nodig. Steun ondernemers, ouderen of juist de jongeren in de buurt. Houd oog voor elkaar.
Veel mensen zitten al maandenlang een groot deel van de dag alleen thuis. Zij komen amper buiten en krijgen ook nauwelijks bezoek omdat ze kwetsbaar of zelfs bang zijn. Die mensen hebben het hard nodig dat wij op andere manieren aandacht aan hen besteden. Hoe u daarvoor inspiratie opdoet, leest u hieronder.

Aandacht voor elkaar

#aandachtvoorelkaar is een nieuwe, landelijke actie die helpt en inspireert iets voor een ander te doen. Andere mensen helpen heeft niet alleen een positief effect op degene je helpt, maar ook op jou, als helper. Overal in het land ontstaan spontane acties waarbij mensen er voor elkaar zijn. Weet jij een mooi voorbeeld van iemand die iets heeft gedaan met  #aandachtvoorelkaar? Of heb je zelf iets gedaan of heb je een goed idee? Ga naar www.aandachtvoorelkaar.nl en doe mee: deel je ervaringen en plannen met #aandachtvoorelkaar.

Meer informatie

Op de website Een tegen eenzaamheid kun je lezen hoe je het verschil kunt maken: https://www.eentegeneenzaamheid.nl/dit-kun-jij-doen/
Kijk ook eens op de website van PuurPapendrecht. Daar kun je hulp aanbieden of vragen: https://puurpapendrecht.nl/elkaar-helpen

Rijksoverheid_beeldbank_coronavirus_onderwijs (6)