Fietsverlichtingscampagne 'AAN, in het donker'

Donderdag 10 december waren wethouders Kees de Ruijter (Papendrecht) en Johan Quik (Molenlanden) te gast bij CSG De Lage Waard. Hier gingen zij met scholieren van het voortgezet onderwijs in gesprek over fietsveiligheid en zichtbaarheid in het verkeer. Een onderwerp dat juist in de donkere maanden extra aandacht verdient.

Regionale actie

De campagne 'AAN, in het donker' wordt regionaal opgepakt omdat veel scholieren uit de gemeente Molenlanden in Papendrecht naar school gaan. Als het gaat om verkeersveiligheid trekken de verantwoordelijk wethouders uit Papendrecht en Molenlanden vaker samen op.

Verkeersquiz

Scholieren kregen via de zogenaamde 'AAN Quiz' een aantal vragen voorgeschoteld waarmee hun kennis over zichtbaarheid op de fiets en in het verkeer werd getest.

Wethouder Kees de Ruijter: "Het doet me goed om te zien dat veel scholieren de fiets pakken – naar school, de sportclub of een bijbaan – ook als het donker en koud is. Bewegen is nog gezond ook! Gelukkig zijn veel jongeren zich ervan bewust dat goede zichtbaarheid in het verkeer niet alleen goed is voor hun eigen veiligheid, maar ook voor die van medeweggebruikers."

AAN in het donker