Band op Spanning: de resultaten

In de maand november konden inwoners van de gemeente Papendrecht bij het afvalbrengstation (ABS) iedere zaterdag de bandenspanning van hun auto gratis laten controleren. Tijdens de actie hebben 318 mensen dat laten doen. Gecontroleerde auto's besparen gemiddeld zo'n 20 euro. 

Bewustwording 

Met deze actie wilde de gemeente Papendrecht mensen bewust te maken van het effect van rijden met goede bandenspanning. Uit de resultaten blijkt dat daar behoefte aan is. Volgens Luuk Thuss van Banden op Spanning heeft de actie bijgedragen aan bewustwording onder inwoners: "Negentig procent van de gecontroleerde auto's in Papendrecht had een te lage bandenspanning. Dat is ten opzichte van het landelijk gemiddelde (70%) een stuk hoger." 

Duurzamer en veiliger

De actie draagt bij aan een schonere en veiliger samenleving. Als een voertuig de juiste bandenspanning heeft, levert dat meerdere voordelen op. Het is goed voor de verkeersveiligheid en beter voor het milieu. Met de goede spanning, stoot een auto minder CO2 uit, verbruikt die minder brandstof en gaan de banden langer mee. Tijdens de actie zijn relatief veel lekke banden opgespoord. Door regelmatig uw bandenspanning te controleren bespaart u met weinig moeite het milieu en doet u iets goeds voor uw portemonnee. 

Feiten op een rijtje

 

Resultaten Banden op Spanning