Looprichting in Winkelpark De Meent

In de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid – waar Papendrecht onder valt - zijn nieuwe afspraken gemaakt om de toename in het aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen. Voor de gemeente Papendrecht betekent dit dat extra aandacht wordt gegeven aan Winkelpark De Meent en dan met name aan de regelmatig drukke Meentpassage.

Vorige week is de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen De Meent ter plekke gaan kijken hoe het winkelend publiek op een goede en betere manier de 1,5 meter afstand kan houden en hoe de drukte beter gereguleerd kan worden. Gezamenlijk is gekozen voor de volgende aanpassingen:

Looprichting

De gemeente brengt in de Meentpassage een looprichting aan met belijning en pijlen. Zo ontstaat een natuurlijk éénrichtingsverkeer. De sjablonen met de tekst 'Houd 1,5 meter afstand' op de begane grond en eerste verdieping worden opnieuw aangebracht. Teksten op de borden worden aangepast als volgt:
•    Ben je op de fiets, graag afstappen
•    Gebruik de fietsstalling (en niet de winkelgevel)
•    Volg de looproute
•    Houd 1,5 meter afstand
•    Geef elkaar de ruimte
•    Blijf niet stilstaan (en uitgebreid kletsen) op de looproute
•    Vermijd drukte

Hou de looproute vrij

Belemmer niet de looproute door je fiets voor een winkelgevel te zetten. Je kunt daarvoor beter de gratis fietsenstalling gebruiken. Belemmer ook niet de looproute voor een uitgebreid gesprek. Even bijpraten met een bekende? Zoek een rustig plekje of een terrasje op.

Handhaving

Handhavers worden intensiever ingezet. Gemeente en winkeliers nemen maatregelen, maar het virus indammen lukt alleen als ook bezoekers zich daaraan houden.