Laatste lange weekendafsluiting N3 bij Papendrechtse brug

De toerit naar de N3 vanaf de Merwedestraat (richting Papendrecht, A15), gaat donderdagavond 27 augustus om 19.00 uur dicht. Vanaf 22 uur is de N3 voor autoverkeer in beide richtingen afgesloten tussen de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en de Merwedestraat in Dordrecht. De werkzaamheden kunnen - afhankelijk van hoe de wind staat - in een groot deel van Papendrecht geluidsoverlast geven.

Laatste weekend

Dit is de laatste van vier lange weekendafsluitingen rond de Papendrechtse brug. De werkzaamheden bij de brug zijn onderdeel van het groot onderhoud van de N3 dat tot eind 2021 duurt. Verkeer wordt omgeleid via de A15 – A16 en omgekeerd. Fiets- en voetpaden blijven open. Nood- en hulpdiensten mogen door het werkvak. 

Werkzaamheden groot onderhoud N3

Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt op de N3. Rijkswaterstaat vervangt ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen bij bruggen en viaducten. En waar nodig ook onderhoud aan viaducten, bruggen en geluidschermen. 

Nachtafsluitingen Wantijbrug

De werkzaamheden voor het vervangen van de beweegbare brugdelen van de Wantijbrug duren nog tot begin november en vallen dus deels samen met het groot onderhoud. Vooral in augustus en september staan er nog een reeks doordeweekse nachtafsluitingen gepland voor het balanceren en testen van de nieuwe brugdelen, telkens van 21.00 u-05.00 uur. 

De volledige planning voor zowel groot onderhoud N3 als Wantijbrug is te vinden op www.N3werkzaamheden.nl.