Corona testafspraak nu ook online te maken

Iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus kan nu online een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken.

De afspraak kan gemaakt worden via rijksoverheid.nl/coronatest. De online testmogelijkheid is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Dat telefoonnummer is 7 dagen per week van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak.

DigiD

Om online een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen. Na de keuze krijgt u een afspraakbevestiging per e-mail en sms.

Uitslag

Als de uitslag bekend is, wordt dit ook per e-mail en sms gemeld. Inzien van de uitslag kan weer op www.rijksoverheid.nl/coronatest met DigiD. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Dan wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

Nieuwe teststraat in Gorinchem

Per dinsdag 18 augustus heeft de GGD een tweede COVID-19 testlocatie in gebruik genomen. Het adres is: Franklinweg 2 in Gorinchem.
De keuze is op Gorinchem gevallen omdat de GGD merkte dat de reisafstand in de regio Gorinchem naar de omliggende testlocaties voor sommige mensen een belemmering vormt. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die (milde) klachten hebben zich kunnen laten testen, ook mensen die minder mobiel zijn.
Afspraken voor deze locatie zijn te maken via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via de landelijke website rijksoverheid.nl/coronatest. De nieuwe testlocatie in Gorinchem is dagelijks in de ochtend geopend van 8.30 tot 12.00 uur.
In de regio Zuid-Holland Zuid zijn al vier teststraten in gebruik op de locatie Oranjepark in Dordrecht. Deze blijven allemaal gewoon open.

Geen testafspraak, wel vragen?

Wilt u geen testafspraak maken maar heeft u wel een vraag over het coronavirus? Het publieksinformatienummer 0800-1351 is daarvoor nog steeds beschikbaar. Meer informatie is ook te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.
Op https://www.dienstgezondheidjeugd.nl/ vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over het maken van een testafspraak.