Barbecueën? Zo houdt u rekening met elkaar

Zomer en barbecueën horen bij elkaar. Helaas bevat de rook van een barbecue schadelijke stoffen voor uzelf en uw omgeving. We geven u graag een aantal tips om hier rekening mee te houden:

Barbecue├źn? Zo houdt u rekening met elkaar

  • Een gas- of elektrische barbecue produceert veel minder rook.
  • Kies met een traditionele barbecue voor kokosbriketten of gezuiverd houtskool. Deze veroorzaken minder rook en branden langer dan normale.
  • Gebruik bruine eco-aanmaakblokjes, deze zijn geurloos en niet giftig.
  • Leg de blokjes bovenop de (kokos)briketten en de houtskool om rookvorming te voorkomen
  • Steek de barbecue minstens een uur van tevoren aan. Dit geldt natuurlijk niet voor een gas- of elektrische barbecue.
  • Voorkom dat vet of marinade op de hete kolen druipt en vang het op met een geperforeerde aluminium barbecueschaal op het grillrooster.
  • Laat uw barbecue rustig uitdoven.
  • Houd rekening met de windrichting en zorg dat u en uw buren niet in de rook zitten, plaats de barbecue zo dat geur- en rookoverlast tot een minimum beperkt blijft.
  • Windstil? Liever niet BBQ'en. Ongezond fijnstof blijft dan hangen en u ademt het dan te veel in.