Unieke online live uitzending dodenherdenking op 4 mei

Een stille tocht met honderden deelnemers bepaalt al jarenlang de 4 mei viering in Papendrecht. Dit jaar moet het helaas noodgedwongen anders. Maar hoe anders alles ook is, toch zullen we dit jaar op 4 mei de doden herdenken.

Ook dit jaar is er een stille tocht, dit keer met zes personen die Papendrecht vertegenwoordigen. De tocht, met aansluitend twee minuten stilte, wordt live uitgezonden via RTV Papendrecht. Het programma start om 19.25 uur.

Van de stille tocht zelf worden maar korte fragmenten uitgezonden. Het grootste deel van het programma wordt gevuld met muziek en korte toespraken van burgemeester Aart-Jan Moerkerke, dominee Piet van Die (Morgensterkerk) en Myrthe Bout (leerling van het Willem de Zwijgergymnasium en winnares van de Zuid-Holland speechwedstrijd V-rede).

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat u aansluit bij de stille tocht. Kijkt u vooral thuis mee, op 4 mei om 19.25 uur. Vooraf wordt een uniek historisch saluut gebracht aan de gevallenen, wat u niet mag missen en toch thuis kunt volgen. Daarover en over de exacte invulling van 4 mei leest u in de speciaal uitgegeven herdenkingskrant van het Oranjecomité en het 4-mei-Comité.

Hoe kijk ik mee op 4 mei?

Als u gebruik maakt van Ziggo ontvangt u RTV-Papendrecht via kanaal 36 of 347. Kijkt u via KPN, XS4ALL of Telfort, dan kiest u kanaal 1455. Ontvangt u thuis TV via T-Mobile, schakel dan naar 833. Voor bepaalde glasvezelaanbieders is de uitzending te volgen op kanaal 3176. Kijkt u graag mee via YouTube of Facebook? Kijk daarvoor op youtube.com/gemeentepapendrecht of facebook.com/gemeentepapendrecht.