18 en 19 april Nationale Bijentelling

Elke bij telt, doe je mee?

Gebruik de coronabeperkingen in je voordeel: doe in het weekend van 18 en 19 april mee aan de Nationale Bijentelling! Als je tóch meer tijd doorbrengt in je tuin of op je balkon, is het heel boeiend om te kijken hoeveel bijensoorten je in een half uur kunt spotten. Leuke weekendactiviteit voor ouders en kinderen!

Op www.nationalebijentelling.nl lees je er alles over. Je kunt er filmpjes bekijken, een bijengids downloaden en ook het telformulier om mee te doen met de bijentelling.

Door de coronamaatregelen neemt de populariteit van vogels spotten een vlucht. Daar kunnen we nu bijen spotten aan toevoegen.

Hoe doe je mee?
•    Download het telformulier van www.nationalebijentelling.nl. Daarom staat ook een overzicht van de bijensoorten.
•    Loop op 18 of 19 april met het telformulier rustig door je tuin of op je balkon/terras en noteer alle soorten en aantallen die je ziet. Maak als je wilt een foto zodat je later kan kijken welke soort bij het is.
•    Tel zo een half uurtje de bijen in jouw tuin of op je balkon. Doe dit op een zonnig - of in ieder geval droog - moment.
•    Uitgeteld? Voer jouw resultaten in op de pagina www.nationalebijentelling.nl via de knop bovenaan de pagina.

Ook de stichting Educatie Stal BIJ De Heerlijkheid besteedt op haar Facebookpagina aandacht aan de bijentelling. De gemeente werkt met die stichting samen aan een bijvriendelijk Papendrecht. Inwoners kunnen daar bij helpen door bijvriendelijke planten in de tuin te zetten. Met de bijentelling kunnen we zien welk resultaat dat bijvriendelijk beleid oplevert.

De wilde-bijen telling wordt georganiseerd door Nederland Zoemt in samenwerking met Waarneming.nl.

18 en 19 april nationale bijentelling