Zaterdag 21 september was het World Cleanup Day

In Papendrecht kwamen zaterdag zo'n 25 inwoners naar de Markt voor World Cleanup Day. Nadat iedereen voorzien was van materiaal gaf wethouder Kees de Ruijter de aftrap voor het evenement. Naast de inwoners die zich meldden op de Markt waren elders in Papendrecht ook inwoners actief om zwerfvuil te rapen. Zo hebben kinderen van basisschool De Knotwilg het Park Wilgendonk aangepakt.

Wat is World Cleanup Day?
Op 1 dag komen miljoenen vrijwilligers in meer dan 150 landen in actie om de wereld een stukje schoner te maken. Deze grootste wereldwijde opschoonactie wordt georganiseerd door het Estlandse Let’s Do It. De Plastic Soup Foundation coördineert de opschoonactie in Nederland. In ons land focussen we op onze rivieren. Daar kunnen we voorkomen dat plastic afval in zee en uiteindelijk de oceaan terechtkomt.

Ga ook ZAPpen
Wil jij samen met de rest van de wereld aan de slag voor een schoner land en een schonere zee? Sluit je dan aan bij de Papendrechtse ZwerfAfvalPakkers. Er zijn er al meer dan 250 in Papendrecht en dat is best heel veel. ZAPpen doe je wanneer en waar jij dat wil doen. Naast het goede werk wat je doet, zul je ontdekken dat je meer contacten krijgt in de buurt en ook heel veel waardering. Zaterdag waren ook twee viervoeters aanwezig. Steeds meer mensen combineren ZAPpen met joggen, wandelen of de hond uitaten. Sommige honden doen al actief mee en zoeken enthousiast plastic flesjes tussen de bosjes, De gemeente faciliteert ZAPpers door materiaal beschikbaar te stellen en een keer per jaar wordt er een gezellige bijeenkomst gehouden.

Zaterdag gemist?
Zaterdagmorgen 28 september is er weer een activiteit. In wijkgebouw De Spil in Papendrecht gaan we deze dag meedoen met Burendag van het OranjeFonds. Ben je ZAPper en wil je ook meedoen? Kom dan een rondje ‘Samen ZAP-pen. Aanvang 10:30 uur in de Tuin van De Spil, Stellingmolen 176. De Inloop trakteert op koffie met appeltaart en een broodje kroket. Vrijwilligers-voor-zomaar-een-dag en helpende buurtbewoners zijn van harte welkom! Aanmelden kan bij Meta Kruijs (via https://puurpapendrecht.nl/berichten/samen-zappen-op-burendag)  dan weten we hoeveel afvalgrijpers, appeltaart en broodjes we nodig hebben.

Wil je ook ZAPpen, of meer informatie? Meld je aan bij de gemeente Papendrecht, Leni van Mourik, mail l.van.mourik@papendrecht.nl. Alles over ZAPpen kun je vinden op: https://puurpapendrecht.nl/groep/zappers-papendrecht

World Cleanup Day 2019 Papendrecht