Zaterdag 21 september Fietscircus: komt dat zien!

Het Fietscircus strijkt zaterdag 21 september tussen 11:00 en 16:00 neer op de Markt in Papendrecht.

Weten, proberen en doen, daar draait het om in het Fietscircus. Samen maken we er een echt circus van. Ook kunnen inwoners hun fietservaring en ideeën voor verbetering kwijt.

Wat is er allemaal te doen?

Midden op het plein komt de piste waar showrijders regelmatig BMX-demo's geven. Ook kun je in een BMX-workshop je eigen techniek verbeteren. Vlak daarnaast staat de grote circustent en verspreid over het plein kleinere tentjes waar je onder meer een virtual reality ervaring kunt beleven. En wist je al dat je met de fiets ook zelf een waar kunstwerk of zelfs een smoothie kunt maken? Ook kun je meedoen aan een (race)fietswedstrijd en kunnen kinderen zich laten schminken. Ook is er een mobiele fietsenmaker van de partij die ter plekke gratis kleine reparaties aan uw fiets uitvoert.

Uitproberen

Naast entertainment kunt u tijdens het Fietscircus ook terecht voor allerlei fietsinformatie en fietsproducten uitproberen. Wilt u weten of een elektrische fiets iets voor u is? Schrijf u dan tijdens het Fietscircus in voor een uitprobeerperiode. O ja, en doet u mee aan de enquête over fietsverbeteringen in Papendrecht? Voor de eerste bezoekers die de enquête invullen, hebben wij een mooi, toepasselijk bedankje! Bezoekers van het Fietscircus krijgen gratis koffie van de barista.

U ziet het: het Fietscircus is er voor jong en oud en biedt een combinatie van fietsplezier en informatie over het gebruik van de (elektrische) fiets. En wie weet wordt u wel verleid om op een elektrische fiets te stappen en bent u meteen verkocht!

Waarom een fietscircus?

Het stimuleren van fietsgebruik voor korte afstanden past in de ambitie van het college van burgemeester en wethouders. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid, bereikbaarheid, gezondheid, maar ook de financiële voordelen ten opzichte van de auto.
Ook uit een bewonerspeiling blijkt dat veel inwoners het belangrijk vinden dat de gemeente voorlichting geeft en activiteiten organiseert om het fietsen te stimuleren.