Ontdek wat energie besparen jou oplevert

Zou jij graag energie willen besparen? Een eerste stap hierin is verduurzaming van je woning. Zorg bijvoorbeeld voor een goede isolatie voor een prettig en comfortabel huis in de zomer en winter. Daarnaast is het ook goed voor je portemonnee en voor het klimaat.

Wat kun je zelf doen?
Goede isolatie is slechts één van de dingen die gedaan kunnen worden om energie te besparen. Op de landelijke site www.energiebesparendoejenu.nl staan alle mogelijkheden op een rij. Je kunt op de site zien welke opties er voor jouw huis zijn, welke subsidies er zijn en hoe je snel in contact kunt komen met adviseurs en bedrijven. Ook kun je hier enthousiaste verhalen lezen van mensen die al zijn begonnen met verduurzamen van hun woning.

Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat): “Steeds meer mensen vervangen hun CV-ketel op gas door een duurzaam alternatief, zoals een zonneboiler of een warmtepomp. Een verstandige investering, zeker als je oude CV-ketel aan vervanging toe is, want we gaan in Nederland van het aardgas af. Dankzij subsidie is het nu extra aantrekkelijk geworden de overstap te maken en zelf bij te dragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot.”

Nu besparen? Doe mee met de actie spouwmuurisolatie in de Drechtsteden
De gemeenten in de Drechtsteden houden samen met het Regionaal Energieloket een actie om het isoleren van jouw muren goedkoper en makkelijk te maken. Je verlaagt je energierekening, de kosten zijn relatief laag en de terugverdientijd is kort. Meedoen levert je gemak en kostenvoordeel op. Je profiteert van een hoogwaardig product tegen een scherpe prijs. De isolatiebedrijven die deelnemen aan deze actie zijn gecertificeerde isolatiespecialisten uit de regio.

Op https://regionaalenergieloket.nl/papendrecht vind je een checklist om te zien of spouwmuurisolatie geschikt is voor jouw woning. Hier kun je ook het informatiepakket downloaden en een prijsoverzicht.

Hoe kan ik meedoen?
1.    Inschrijven: je kunt je vrijblijvend inschrijven voor de actie Spouwmuurisolatie via https://regionaalenergieloket.nl/papendrecht
2.    Inplannen woningopname: het isolatiebedrijf neemt contact met je op om een afspraak te plannen voor een adviesgesprek
3.    Offerte ontvangen: na het adviesgesprek ontvang je een persoonlijke offerte voor de isolatiemaatregelen
4.    Beslissen: je besluit zelf of je mee wilt doen met de actie.

Vragen?
Neem dan contact op met het Regionaal Energieloket via vragen@regionaalenergieloket.nl of via 088-525 4110.