Kom op vrijdag 4 oktober naar de Doe Duurzaam Markt!

Op vrijdag 4 oktober organiseert de gemeente Papendrecht tussen 16:00 en 20:00 uur de 'Doe Duurzaam Markt' op het marktplein in Papendrecht.

 

Laat je inspireren en doe mee aan de workshops

Op de markt is van alles te doen, te zien en te proeven voor jong en oud. Zo kunnen kinderen aan de slag met het maken van zaadbommen. Zaadbommen zijn een mengsel van potgrond, klei, zaaigoed en water. Het ontkiemen van het bolletje zorgt voor een mengsel van wilde bloemen die o.a. bijen en vlinders aantrekt.

Daarnaast zal de kampvuur kok zal laten zien dat het weggooien van voedsel vaak helemaal nog niet nodig is. Prik een vorkje mee en ervaar dat zelfs oud brood best lekker kan zijn en dat vruchten en groenten die er niet helemaal top meer uitzien, nog prima te gebruiken zijn in de lekkerste recepten.

De Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid vertelt over hoe belangrijk bijen en andere insecten zijn. Het afgelopen jaar heeft de gemeente al veel gedaan om Papendrecht bijvriendelijk te maken. Maar inwoners kunnen hier ook zelf mee aan de slag. Hierover wordt uitleg gegeven.

Bij de kraam van Fideel is het mogelijk een memohouder te knutselen. De zorginstelling Fideel begeleidt mensen met een beperking. Tijdens het knutselen zullen cliënten klaar staan om te helpen waar nodig.

 

Informatiestands
Als dat nog niet genoeg vermaak is, zijn er ook nog verschillende informatiestands voor ieder die overweeg om zijn woning te voorzien van extra isolatie of voor degene die van plan is in de toekomst aardgasvrij te gaan wonen. Stichting Drechtse Stromen zet zich in om de verduurzaming van energie in de Drechtsteden te versnellen en burgers daarbij te helpen. Het Regionaal Energieloket zal twee voorlichting sessies geven over aardgasvrij wonen. Deze sessies zullen elk een uur in beslag nemen en worden gehouden in het gemeentehuis om 16.15 en 18.15 uur. Er is dan ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

 

Doe Duurzaam Markt Papendrecht 4 oktober 2019