Bibliotheek Papendrecht zet zich in tijdens de week van de alfabetisering

Van 9 tot en met 15 september vond de Week van de Alfabetisering plaats. Tijdens deze week werd door heel Nederland aandacht gevraagd voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen.

In Papendrecht kwam het Taalpunt van de bibliotheek in actie voor een geletterde samenleving. Dinsdagmorgen 10 september gingen medewerkers van het Taalpunt op pad om zowel meer cursisten als meer taalvrijwilligers te werven. Wethouder Kees de Ruijter heeft de eerste ansichtkaarten waarmee werd geflyerd in ontvangst genomen.

Later op de dag was er een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek waarbij de vrijwilligers en cursisten samen vierden dat het Taalpunt in Papendrecht dit jaar het vijfde jaar in gaat. De gemeente is blij met de inzet en het werk van het Taalpunt en hoopt dat ze door de actie veel mensen hebben bereikt.

Wil je zelf helpen of heb je hulp nodig met het leren van de Nederlandse taal, neem dan contact op met het Taalpunt. Elke dinsdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00u spreekuur in de bibliotheek aan de Veerweg 135.

 

Week van de alfabetisering 2019 Papendrecht