• Zaterdag 21 september Fietscircus: komt dat zien!

04 september 2019

Het Fietscircus strijkt zaterdag 21 september tussen 11:00 en 16:00 neer op de Markt in Papendrecht.

• Ontdek wat energie besparen jou oplevert

12 september 2019

Zou jij graag energie willen besparen? Een eerste stap hierin is verduurzaming van je woning. Zorg bijvoorbeeld voor een goede isolatie voor een prettig en comfortabel huis in de zomer en winter. Daarnaast is het ook goed voor je portemonnee en voor het klimaat.

• Doe mee met de World Cleanup Day

12 september 2019

Op zaterdag 21 september 2019 gaat de hele wereld weer opruimen tijdens de World Cleanup Day. Op deze ene dag komen miljoenen vrijwilligers in meer dan 150 landen in actie om de wereld een stukje schoner te maken. Deze grootste wereldwijde opschoonactie wordt georganiseerd door het Estlandse Let’s Do It. De Plastic Soup Foundation coördineert de opschoonactie in Nederland. Hier focussen we op onze rivieren om te voorkomen dat plastic afval in zee en uiteindelijk in de oceaan terechtkomt. Wil jij samen met de rest van de wereld ook aan de slag voor een schoner land én een schonere zee?

• Gemeente Papendrecht genomineerd voor ICT project van het jaar 2019

12 september 2019

Op 1 oktober 2018 is de gemeente Papendrecht gestart met een pilot Digitaal Aanvragen Rijbewijs. Inmiddels hebben veel mensen een aanvraag gedaan via het systeem. Wegens dit succes is de gemeente Papendrecht door een onafhankelijke jury genomineerd voor ‘ICT project van het jaar bij de overheid 2019’. De gemeente Papendrecht is één van de vijf genomineerden.

• Drechtsteden koploper in Nederland banengroei voor mensen met arbeidsbeperking

12 september 2019

De Drechtsteden zijn koploper in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk. Dat blijkt uit recent onderzoek van het UWV. De uitkeringsinstantie bekeek per regio onder meer hoeveel banen er tussen 2015 en 2018 bijkwamen voor deze groep inwoners.

• Wethouder Verver over de Proeverij

‘Vrijwilligers maken Papendrecht sterk’

‘Papendrecht heeft enorm veel vrijwilligers die ervoor zorgen dat hun plaatsgenoten allerlei leuke en leerzame activiteiten kunnen doen. Van sport en welzijn tot cultuur. Dat koesteren we’, stelt wethouder Corine Verver. Het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht geeft al die sportclubs, zorg- en culturele organisaties zaterdag 28 september van 13.00 uur tot 16.30 uur op de Markt graag de ruimte om zich te presenteren aan inwoners en om leden en vrijwilligers te werven. De wethouder nodigt iedereen van harte uit om met eigen ogen te bekijken wat het verenigingsleven en vrijwilligerswerk zo leuk maakt.

• Buurtbemiddelaars gezocht

12 september 2019

Sterk Papendrecht biedt al jaren ondersteuning bij burenruzies. De betrokken buurtbemiddelaars zetten zich belangeloos in om inwoners op professionele, neutrale wijze te helpen bij een (dreigend) conflict. Buurtbemiddeling is er niet alleen voor knallende ruzies. Het is beter om in een vroeg stadium in gesprek te gaan over een verslechterde relatie met uw buren.

• Derde editie seniorenmiddag in Wilgendonk

05 september 2019

Woensdag 28 augustus was het alweer de derde keer dat Albert Heijn Papendrecht en de gemeente Papendrecht een leuke middag voor senioren in de wijk Wilgendonk verzorgden.

• Zaterdag 7 september: Wereld(s)feest

04 september 2019

Zaterdag 7 september start om 17:00 uur het Wereldfeest in het Vijverpark (op de hoek Kennedylaan/Lange Tiendweg). Eten, drinken, muziek en dans uit alle windstreken van de wereld, dat zijn de belangrijkste elementen van het Wereldfeest.