September

 • Gemeente Papendrecht en hospice De Cirkel bekrachtigen koopovereenkomst

  26 september 2019

  Wethouder Kees de Ruijter en voorzitter Ad van Driel van het bestuur van hospice De Cirkel hebben vorige week de koopovereenkomst voor een perceel in Papendrecht formeel bekrachtigd met hun handtekeningen. Het betreft het contract voor een stuk grond met een maatschappelijke bestemming aan de Roerdomp/hoek Andoornlaan. Op deze plek wil hospice De Cirkel een bijna-thuis-huis bouwen voor mensen uit het westelijke gedeelte van de Alblasserwaard (Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard, Papendrecht en Sliedrecht) die niet lang meer te leven hebben.

 • 28 september proeverij: Maak kennis met het rijke verenigingsleven

  26 september 2019

  Zaterdag 28 september tussen 13.00 en 16.30 uur is het zover. Het marktplein is dan omgetoverd tot één grote Proeverij waar je kunt genieten van tal van lekkere hapjes en kennis kunt maken met het sport, cultuur en welzijnsaanbod in Papendrecht.

 • Leerlingen uit Wit-Rusland op bezoek in Papendrecht

  26 september 2019

  Vrijdag 13 september kwamen 24 leerlingen uit Wit-Rusland naar Nederland. Zij verblijven zes weken lang in Papendrecht. Wethouder Kees de Ruijter heette ze hartelijk welkom in Papendrecht en gaf ze een rugzak als welkomstcadeau.

 • Kom 4 oktober naar de informatiebijeenkomst over aardgasvrij wonen

  26 september 2019

  Bent u benieuwd hoe wij ons als gemeente voorbereiden op de overgang naar aardgasvrij en wat u als inwoner daar nu al voor kunt doen? Of wilt u ons graag vertellen hoe u betrokken wilt worden bij de aardgasvrije toekomst? Dan nodigen we u van harte uit op vrijdag 4 oktober in het gemeentehuis.

 • Rekenkamercommissie doet aanbevelingen voor verbetering ICT gemeente Papendrecht

  26 september 2019

  De Rekenkamercommissie van Papendrecht heeft onderzoek gedaan naar de kwaliteit van ICT bij de gemeente Papendrecht.

 • Zaterdag 21 september was het World Cleanup Day

  26 september 2019

  In Papendrecht kwamen zaterdag zo'n 25 inwoners naar de Markt voor World Cleanup Day. Nadat iedereen voorzien was van materiaal gaf wethouder Kees de Ruijter de aftrap voor het evenement. Naast de inwoners die zich meldden op de Markt waren elders in Papendrecht ook inwoners actief om zwerfvuil te rapen. Zo hebben kinderen van basisschool De Knotwilg het Park Wilgendonk aangepakt.

 • Hoge nood? Vind snel een openbaar toilet

  26 september 2019

  Het zal je maar gebeuren: hoge nood en voorlopig nog niet thuis … Dan is er nu een handige app om het dichtstbijzijnde toilet te vinden: Hoge Nood.

 • Kom op vrijdag 4 oktober naar de Doe Duurzaam Markt!

  23 september 2019

  Op vrijdag 4 oktober organiseert de gemeente Papendrecht tussen 16:00 en 20:00 uur de 'Doe Duurzaam Markt' op het marktplein in Papendrecht.

 • Papendrecht in actie tijdens de week van de verkeersveiligheid

  17 september 2019

  De week van 14 t/m 21 september staat in het teken van verkeersveiligheid. Tijdens deze week besteden verschillende bassischolen en middelbare scholen aandacht aan verkeersveiligheid. Zo maakt Papendrecht een punt van nul verkeersslachtoffers.

 • Zaterdag 21 september Fietscircus: komt dat zien!

  18 september 2019

  Het Fietscircus strijkt zaterdag 21 september tussen 11:00 en 16:00 neer op de Markt in Papendrecht.

 • Bibliotheek Papendrecht zet zich in tijdens de week van de alfabetisering

  17 september 2019

  Van 9 tot en met 15 september vond de Week van de Alfabetisering plaats. Tijdens deze week werd door heel Nederland aandacht gevraagd voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen.

 • Wethouder Paans duikt in de wereld van professionele modelbouw

  23 september 2019

  Wethouder economie en financiën Pieter Paans bracht woensdag 11 september een bezoek aan het Papendrechtse bedrijf All on Scale. Dit bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein Oosteind en is gespecialiseerd in het produceren van unieke schaalmodellen van schepen, machines en constructies voor bedrijven.

 • Ga maandag 23 september in gesprek met wethouder Corine Verver

  23 september 2019

  Maandag 23 september is 't Winkeltje aan de Zonnebloemstraat van 14.00 tot 16.00 uur de werklocatie van wethouder Corine Verver. Heeft u een vraag, wilt u ergens meer informatie over of zou u wel eens gewoon met de wethouder in gesprek willen? Dat kan bij 't Winkeltje. Deze is te vinden aan de Zonnebloemstraat 20. Aanmelden is niet nodig.

 • Maak kennis met het rijke verenigingsleven

  17 september 2019

  Zaterdag 28 september vindt tussen 13.00 en 16.30 uur een proeverij van sportclubs, culturele instellingen en welzijnsorganisaties plaats op het marktplein, georganiseerd door het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht. De Proeverij biedt organisaties de mogelijkheid om vrijwilligers en leden te werven en zich te presenteren aan inwoners. Inmiddels hebben zich zo’n veertig organisaties aangemeld.

 • Mariëtte de Heide neemt afscheid van het Willem de Zwijger College

  23 september 2019

  Na bijna acht jaar nam Mariëtte de Heide op vrijdagmiddag 13 september afscheid als voorzitter van het College van Bestuur en als schoolleider van het Willem de Zwijger College.

 • Ontdek wat energie besparen jou oplevert

  12 september 2019

  Zou jij graag energie willen besparen? Een eerste stap hierin is verduurzaming van je woning. Zorg bijvoorbeeld voor een goede isolatie voor een prettig en comfortabel huis in de zomer en winter. Daarnaast is het ook goed voor je portemonnee en voor het klimaat.

 • Doe mee met de World Cleanup Day

  12 september 2019

  Op zaterdag 21 september 2019 gaat de hele wereld weer opruimen tijdens de World Cleanup Day. Op deze ene dag komen miljoenen vrijwilligers in meer dan 150 landen in actie om de wereld een stukje schoner te maken. Deze grootste wereldwijde opschoonactie wordt georganiseerd door het Estlandse Let’s Do It. De Plastic Soup Foundation coördineert de opschoonactie in Nederland. Hier focussen we op onze rivieren om te voorkomen dat plastic afval in zee en uiteindelijk in de oceaan terechtkomt. Wil jij samen met de rest van de wereld ook aan de slag voor een schoner land én een schonere zee?

 • Gemeente Papendrecht genomineerd voor ICT project van het jaar 2019

  12 september 2019

  Op 1 oktober 2018 is de gemeente Papendrecht gestart met een pilot Digitaal Aanvragen Rijbewijs. Inmiddels hebben veel mensen een aanvraag gedaan via het systeem. Wegens dit succes is de gemeente Papendrecht door een onafhankelijke jury genomineerd voor ‘ICT project van het jaar bij de overheid 2019’. De gemeente Papendrecht is één van de vijf genomineerden.

 • Drechtsteden koploper in Nederland banengroei voor mensen met arbeidsbeperking

  12 september 2019

  De Drechtsteden zijn koploper in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk. Dat blijkt uit recent onderzoek van het UWV. De uitkeringsinstantie bekeek per regio onder meer hoeveel banen er tussen 2015 en 2018 bijkwamen voor deze groep inwoners.

 • Wethouder Verver over de Proeverij

  12 september 2019

  ‘Vrijwilligers maken Papendrecht sterk’

  ‘Papendrecht heeft enorm veel vrijwilligers die ervoor zorgen dat hun plaatsgenoten allerlei leuke en leerzame activiteiten kunnen doen. Van sport en welzijn tot cultuur. Dat koesteren we’, stelt wethouder Corine Verver. Het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht geeft al die sportclubs, zorg- en culturele organisaties zaterdag 28 september van 13.00 uur tot 16.30 uur op de Markt graag de ruimte om zich te presenteren aan inwoners en om leden en vrijwilligers te werven. De wethouder nodigt iedereen van harte uit om met eigen ogen te bekijken wat het verenigingsleven en vrijwilligerswerk zo leuk maakt.

 • Buurtbemiddelaars gezocht

  12 september 2019

  Sterk Papendrecht biedt al jaren ondersteuning bij burenruzies. De betrokken buurtbemiddelaars zetten zich belangeloos in om inwoners op professionele, neutrale wijze te helpen bij een (dreigend) conflict. Buurtbemiddeling is er niet alleen voor knallende ruzies. Het is beter om in een vroeg stadium in gesprek te gaan over een verslechterde relatie met uw buren.

 • Derde editie seniorenmiddag in Wilgendonk

  17 september 2019

  Woensdag 28 augustus was het alweer de derde keer dat Albert Heijn Papendrecht en de gemeente Papendrecht een leuke middag voor senioren in de wijk Wilgendonk verzorgden.

 • Zaterdag 7 september: Wereld(s)feest

  04 september 2019

  Zaterdag 7 september start om 17:00 uur het Wereldfeest in het Vijverpark (op de hoek Kennedylaan/Lange Tiendweg). Eten, drinken, muziek en dans uit alle windstreken van de wereld, dat zijn de belangrijkste elementen van het Wereldfeest.