Week van de Veiligheid

Van maandag 7 t/m zondag 13 oktober is het de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling.

Bijna 8 op de 10 mensen zouden een zichtbaar gestolen fiets niet kopen, zo blijkt uit onderzoek. Toch komt heling regelmatig voor, ook onder ondernemers. Met alle gevolgen van dien. Want gestolen producten kopen, bezitten en verkopen is strafbaar.

Ben jij voorbereid op criminaliteit?
Gelukkig kunnen ondernemers veel doen om heling te voorkomen. Zo kunnen ze hun waardevolle bedrijfseigendommen registreren in de app Stop Heling. Om inwoners en ondernemers te informeren en bewust maken over het voorkomen van heling staan de boa's en de politie op 7 oktober te flyeren op de meent en op 10 oktober op Westpolder en Wilgendonk.

Voor meer informatie over de Week van de Veiligheid en een overzicht van de activiteiten ga je naar https://deweekvandeveiligheid.nl/.