Succesvolle Drive experience voor jonge automobilisten

De gemeenten Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hielden zaterdag 21 en 28 september een praktijkdag voor jonge autorijders die sinds kort in het bezit zijn van een rijbewijs. The DriveXperience is een gratis praktijkdag waarbij jonge autorijders t/m 24 jaar ervaringen kunnen opdoen in het voorkomen van gevaarlijke verkeerssituaties.

Samen oefenen
De jongeren deden mee aan de praktijkdag die uit drie onderdelen bestond. De deelnemers beoordeelden met een coach elkaars en hun eigen rijstijl. In het onderdeel noodstop leerden de deelnemers wat het ABS doet als er plots hard geremd wordt. Het derde onderdeel was een groepsgesprek waarin verkeerservaringen met elkaar gedeeld werden. Besproken werden onder andere de werking van alcohol en drugs in het verkeer, het dragen van een gordel, snelheid in relatie tot remafstand en sociale druk & eigen veiligheid. Alle deelnemers kregen na afloop een certificaat.

De jonge bestuurders hoefden deze dag zelf geen auto mee te brengen want die worden gratis beschikbaar gesteld door autobedrijf Ford Wensveen. Wilt u meer weten over The DriveXperience? Ga dan naar www.thedrivexperience.nl.

Drive Experience