Kinderen van OBS 't Kofschip scheiden afval

Op dinsdag 24 september was het zover. Vanaf die dag wordt het afval op basisschool 't Kofschip gescheiden aangeboden. Na een les van de afvalcoach van HVC zijn alle leerlingen gelijk begonnen met het scheiden van afval. Al in het klaslokaal staan bakken in verschillende kleuren. Papier, PMD en afval van groente en fruit worden gescheiden van het restafval en apart ingezameld.

Wethouder Arno Janssen testte de kennis van de leerlingen met een quiz over (zwerf)afval. Hij was blij verrast door de kennis van de leerlingen van 't Kofschip. Dit bleek later hoe dat kwam, toen wethouder Kees de Ruijter vertelde dat de leerlingen van deze school al fanatiek hebben meegedaan met "Jong Papendrecht Doet Mee" en een mooie actie hebben gehouden tegen het terugdringen van zwerfafval. Het scheiden van afval op de basisscholen is mogelijk gemaakt door het samenwerken van  HVC en de gemeente.

Na het openen van diverse afvalbakken en het, onder luid gejuich van de kinderen,  onthullen van een enorme box met hippe drinkflesjes voor alle leerlingen gingen alle groepen aan de slag. Op 't Kofschip wordt nu het afval gescheiden. Dit tot grote tevredenheid van Bente en Kees van de leerlingenraad. Zij vonden de afvalverwerking op school  niet zoals het zou moeten zijn.

Kinderen van OBS 't Kofschip scheiden afval

Foto: Cees Schilthuizen