Gemeente met 'groene prijzen' op boeken- en rommelmarkt Excelsior

De gemeente was afgelopen zaterdag te gast op de altijd druk bezochte rommel- en boekenmarkt van Muziekvereniging Excelsior. Medewerkers deelden bloembollen uit aan de bezoekers en de gemeente stelde ‘groene’ prijzen beschikbaar voor het Rad van Avontuur. Zo won de heer Nispeling een prachtige mandarijnboom en was mevrouw De Zwaan de gelukkige winnares van een mooi tuinplantenpakket. De gemeente wil zo inwoners stimuleren om hun woning en tuin te vergroenen.

Samenwerking
Excelsior is een actieve Papendrechtse vereniging. Komende zaterdagavond (5 oktober) houdt de vereniging een 70's en 80's night in theater De Willem. De samenwerking van afgelopen zaterdag tussen de gemeente en de muziekvereniging is van beide kanten goed bevallen. Spreekstalmeester van het jaarlijkse Excelsior-evenement Ad Tromp liet geen gelegenheid voorbij gaan om alle bezoekers van de markt op te roepen hun tuin te vergroenen. En niet zonder succes. Bij de stand meldden zich diverse inwoners met ideeën en initiatieven zoals enkele dames die graag een wijkmoestuin willen starten.

Tuin vergroenen?
Wilt u zelf ook uw woning of woonomgeving vergroenen? Onder de naam ‘Operatie Steenbreek’ houden we diverse acties voor vergroening van huis en tuin om zo hitte in de zomer en wateroverlast na hevige regenbuien tegen te gaan. Kijk voor inspiratie en meer informatie over de subsidieregeling van het waterschap ook eens op https://www.hohohoosbui.nl/

Winnaar mandarijnenboom Excelsior Winnares bloemenpakket Excelsior