Oktober

 • Stichting gaat stedenband met Blomberg onderhouden

  31 oktober 2019

  Papendrecht heeft er een nieuwe stichting bij. Vanaf nu gaat de Stichting Jumelage Papendrecht invulling geven aan de stedenband die Papendrecht heeft met het Duitse Blomberg.

 • Wmo-adviesraad zoekt nieuw lid

  31 oktober 2019

  Wil jij actief meedenken over het beleid van de gemeente Papendrecht op het gebied van zorg en welzijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij vinden het belangrijk dat inwoners en cliënten actief meedenken over ons sociaal beleid. In Papendrecht is daarom een Wmo-adviesraad actief. Deze adviesraad geeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd advies over nieuw te voeren beleid, maar ook over de manier waarop we het beleid uitvoeren. Wij zijn op zoek naar een nieuwe, enthousiaste inwoner om mee te denken.

 • Ga woensdag 6 november in gesprek met wethouder Corine Verver

  29 oktober 2019

  Ga woensdag 6 november in gesprek met wethouder Corine Verver Woensdag 6 november is de Papenhoeve van 14:00 tot 16:00 uur de werklocatie van wethouder Corine Verver. Heeft u een vraag, wilt u ergens meer informatie over of zou u wel eens gewoon met de wethouder in gesprek willen? Dat kan bij de Papenhoeven. Deze is te vinden aan de Admiraal de Ruyterweg 1a.

 • Probeer gratis een e-bike!

  29 oktober 2019

  Nog nooit een e-bike geprobeerd? Een e-bike is een mooie vervanging van de auto voor je dagelijkse woon-werkreis. Met een e-bike kun je gemakkelijk 15 kilometer enkele reis afleggen zonder bezweet of uitgeput op je werk aan te komen. Geloof je het niet? Probeer het dan zelf!

 • De PUP komt terug vanaf 22 november

  29 oktober 2019

  Voordat de ijsbaan op de Markt in december weer open gaat, vindt in de tent van vrijdag 22 november tot en met zondag 8 december de tweede editie van het evenement Pop Up Papendrecht plaats, ofwel PUP. Een feest voor alle leeftijden!

 • Grote Papendrechtse PUP-quiz

  29 oktober 2019

  Na het grote succes vorig jaar houdt de Culturele Raad Papendrecht zaterdag 7 december aanstaande opnieuw de Grote Papendrechtse PUP-quiz. PUP staat in dit verband voor Pop-Up-Papendrecht.

 • Plaquettes voor deelnemende bedrijven Onderwijs- en Techniekroute

  22 oktober 2019

  Vorige week werden in Pannenkoekenhuis Frittella aan zeven Papendrechtse en twee Alblasserdamse bedrijven plaquettes uitgereikt. De wethouders Pieter Paans en Kees de Ruijter van de gemeente Papendrecht en wethouder Dorien Zandvliet van Alblasserdam deden dit als blijk van waardering voor vijf jaar deelname aan de Onderwijsroute en de Techniekroute.

 • Jongvolwassenen aan de slag tijdens de participizza-avond

  22 oktober 2019

  Donderdag 17 oktober werd in het gemeentehuis een participizza-avond gehouden voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar. Er is deze avond veel bedacht om de uitkomsten uit het onderzoek dat eerder onder jongvolwassenen werd gehouden te verwezenlijken.

 • Concrete stappen naar een BIZ Oosteind

  22 oktober 2019

  Enkele maanden geleden nam een groep Papendrechtse ondernemers, gevestigd op het bedrijventerrein Oosteind, het initiatief om te onderzoeken of er bij de verschillende bedrijven animo bestond voor het instellen van een bedrijveninvesteringszone, ook wel BIZ genoemd.

 • Doe mee met de Spouwmuurisolatie-actie

  22 oktober 2019

  Wilt u ook besparen op uw energierekening? Start dan met het isoleren van uw woning en houdt de warmte binnenshuis. Dankzij spouwmuurisolatie houdt uw woning de warmte veel makkelijker vast, doordat er geen warme lucht meer ontsnapt via de muren. Hierdoor hoeft u 's winters aanzienlijk minder te stoken voor een prettig binnenhuisklimaat.

 • Wethouder leest voor over duurzaamheid

  14 oktober 2019

  'Wat zien we hier op dit plaatje?' Nieuwsgierig kijken tien plusklasleerlingen van het IKC Beatrix in de bibliotheek naar het plaatje dat wethouder Arno Janssen laat zien. 'Een grote bloem, vlinders, een molen', roepen de kinderen uit groep 1,2 en 3. 'Een windmolen', oppert één. 'Precies, een windmolen. Je hebt ook hele grote, windturbines, die willen we hier in Papendrecht niet', lacht de wethouder.

 • Elektrisch apparaat stuk? Lever uw apparaten nu in en ontvang een cadeau

  14 oktober 2019

  Uw elektrische tandenborstel gaat kapot of uw kruimeldief stopt ermee. Vaak belanden deze apparaten in een doos of in een lade waar ze blijven liggen. Gemiddeld hebben we 95 elektrische apparaten in huis, waarvan er maar liefst 15 stuk zijn. Deze kunt u inleveren bij het afvalbrengstation of een inleverpunt in de buurt. Zo krijgen elektrische apparaten een nieuw leven.

 • Steeds meer basisscholen in Papendrecht scheiden afval

  08 oktober 2019

  De gemeente Papendrecht is samen met HVC en de basisscholen begonnen aan een actie voor afvalscheiding op scholen. Afvalscheiding is belangrijk, maar het verminderen van afvalstromen is natuurlijk helemaal goed. Na een aanpassing van de afvalverordening is het voor basisscholen nu ook mogelijk om het afval door HVC te laten ophalen. De scholen scheiden hun afval net zoals de huishoudens in Papendrecht.

 • Waar laat u uw elektrische apparaten?

  08 oktober 2019

  Op 14 oktober start de Nationale Recycle Week. Nederlandse huishoudens kopen steeds meer nieuwe apparaten en vervangen sneller de oude spullen. Deze spullen worden vaak niet ingeleverd voor hergebruik en zo wordt de afvalberg steeds groter.

 • Jongvolwassenen kunnen meedenken en -doen tijdens de participizza-avond

  08 oktober 2019

  De afgelopen maanden heeft de gemeente met een aantal jongvolwassenen samengewerkt om in kaart te brengen waar de jongvolwassenen in Papendrecht behoefte aan hebben. Hiervoor is een breed onderzoek uitgezet.

 • Week van de Veiligheid

  10 oktober 2019

  Van maandag 7 t/m zondag 13 oktober is het de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling.

 • Eerste Ert is voor Jayce

  08 oktober 2019

  Wethouder Corine Verver reikte vorige week de eerste echte Papendrechtse 'Knuffel-Ert' uit aan Riccardo Asciutto en Esmee Houtbraken vanwege de geboorte van hun zoontje Jayce.

 • HVC stopt onderzoek naar AEB

  05 oktober 2019

  Mede namens de gemeente Papendrecht (als aandeelhouder) was HVC in onderhandeling met de gemeente Amsterdam over het onderbrengen van de activiteiten van AEB bij HVC. HVC liet vrijdag 4 oktober via een persbericht weten dat gemeente Amsterdam, AEB en HVC niet tot een werkbare variant zijn gekomen waaronder de verbrandingsactivteiten door HVC zouden kunnen worden overgenomen.

 • Aandacht voor de dag van de duurzaamheid

  08 oktober 2019

  Op 10 oktober 2019 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag wil de landelijke coöperatie Leren voor Morgen laten zien dat er al veel duurzame initiatieven in het onderwijs zijn. Duurzaam onderwijs is namelijk toekomstbestendig en inspirerend!

 • Doe Duurzaam Markt informeert over duurzaam wonen en leven

  08 oktober 2019

  Vrijdag 4 oktober vond de Doe Duurzaam Markt plaats. Belangstellenden kregen informatie over duurzamer wonen en leven en er waren workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

 • Pieter Paans op bedrijfsbezoek bij Schenk Tanktransport

  08 oktober 2019

  Dinsdag 2 oktober 2019 bezocht wethouder Pieter Paans het hoofdkantoor van Schenk Tanktransport. Schenk Tanktransport is een familiebedrijf dat wordt geleid door de broers Arjan en Harry Schenk. Zij zijn de derde generatie Schenk. Hun opa is in 1925 gestart met een handel in zand en grind.

 • Chanvi Nailbar uitgeroepen tot de leukste beautysalon van Nederland

  08 oktober 2019

  Chani Nailbar, de nagelstudio aan het Westeind 15 is door RTL4 uitgeroepen tot 'Leukste beautysalon van Nederland'. Wethouder Pieter Paans ging bij de nagelstudio op bezoek om eigenaresse Le Nguyen te feliciteren. Het is niet de eerste keer dat Chanvi Nailbar een wedstrijd won. In 2016 behaalde zij de titel 'Beste nagelstudio van Nederland'.

 • Officiële opening Odensehuis op 3 oktober

  01 oktober 2019

  Donderdag 3 oktober wordt het Odensehuis in de Gerbrandystraat officieel geopend. Coördinator Marjan Middelburg vertelt over de opening van de informatie- en ontmoetingsplek en wat daaraan vooraf ging.

 • Vrijdag 4 oktober: Doe Duurzaam Markt!

  01 oktober 2019

  Wilt u uw tuin groener maken? Meer informatie over het isoleren van uw woning? Of wilt u tips voor het verminderen van voedselverspilling? Kom voor dat en voor veel gezelligheid op vrijdag 4 oktober naar de Doe Duurzaam Markt.

 • Succesvolle Drive experience voor jonge automobilisten

  01 oktober 2019

  De gemeenten Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hielden zaterdag 21 en 28 september een praktijkdag voor jonge autorijders die sinds kort in het bezit zijn van een rijbewijs. The DriveXperience is een gratis praktijkdag waarbij jonge autorijders t/m 24 jaar ervaringen kunnen opdoen in het voorkomen van gevaarlijke verkeerssituaties.

 • Bezoekers maken kennis met het rijke verenigingsleven op de proeverij

  01 oktober 2019

  Zaterdag was het marktplein omgetoverd tot één grote Proeverij waar bezoekers genoten van lekkere hapjes en kennismaakten met het aanbod op het gebied van sport, cultuur en welzijn in Papendrecht.

 • Regelgeving horeca en evenementen rond feestdagen

  01 oktober 2019

  Voor festiviteiten, ontheffing geluidhinder en afwijkende sluitingstijd op feestdagen (o.a. kerst, oud en nieuw, Koningsdag) dient door de horeca-exploitant en de organisator van een evenement een verzoek bij de burgemeester te worden ingediend.

 • Opening Eilandje Tinbergenplantsoen

  01 oktober 2019

  Op maandag 23 september is het eilandje Tinbergenplantsoen officieel in gebruik genomen. Wethouder Arno Janssen opent om 16.00 uur, samen met de bewonerswerkgroep, het eilandje Tinbergenplantsoen officieel. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Kinderen van OBS 't Kofschip scheiden afval

  01 oktober 2019

  Op dinsdag 24 september was het zover. Vanaf die dag wordt het afval op basisschool 't Kofschip gescheiden aangeboden. Na een les van de afvalcoach van HVC zijn alle leerlingen gelijk begonnen met het scheiden van afval. Al in het klaslokaal staan bakken in verschillende kleuren. Papier, PMD en afval van groente en fruit worden gescheiden van het restafval en apart ingezameld.

 • IKC De Wielen is geopend

  01 oktober 2019

  Vrijdag 27 september was de officiële opening van IKC De Wielen aan de P. Zandtstraat 1. De opening werd verricht door burgemeester Aart-Jan Moerkerke en wethouder Kees de Ruijter. Het was één groot feest. Er waren spelletjes en activiteiten voor alle leeftijden.

 • Vier nieuwe groendaken

  01 oktober 2019

  Maandag 23 september zijn bij vier woningen in De Hooght de eerste vier groendaken aangelegd naar aanleiding van de Operatie Steenbreek groendakactie.

 • Gemeente met 'groene prijzen' op boeken- en rommelmarkt Excelsior

  01 oktober 2019

  De gemeente was afgelopen zaterdag te gast op de altijd druk bezochte rommel- en boekenmarkt van Muziekvereniging Excelsior. Medewerkers deelden bloembollen uit aan de bezoekers en de gemeente stelde ‘groene’ prijzen beschikbaar voor het Rad van Avontuur. Zo won de heer Nispeling een prachtige mandarijnboom en was mevrouw De Zwaan de gelukkige winnares van een mooi tuinplantenpakket. De gemeente wil zo inwoners stimuleren om hun woning en tuin te vergroenen.

 • Spreekuur PuurPapendrecht elke maandag

  01 oktober 2019

  In oktober kunt u de buurtverbinders van PuurPapendrecht weer wekelijks vinden in de bibliotheek Aanzet.