Zondag 24 november in de PUP: lezing Arjan Erkel "ontvoerd maar geen slachtoffer"

Zondag 24 november om 14 uur vertelt Arjan Erkel in de PUP over zijn ontvoering en benarde gevangenschap in de Russische deelstaat Dagestan.

Arjan Erkel werd in 2002 - als medewerker van Artsen zonder Grenzen - in Dagestan ontvoerd door gemaskerde en zwaarbewapende rebellen. In een piepkleine ruimte onder de grond werd hij gevangen gezet. Maar liefst 607 spannende dagen vreesde hij voor zijn leven.

Zondag 24 november komt Arjan naar Papendrecht om in de PUP-tent zijn aangrijpende verhaal te doen. 'Ook al had ik het liever niet meegemaakt, ik voel geen woede. Op een of andere manier heb ik mezelf elke dag weer weten te motiveren om verder te leven en te proberen iets van mijn situatie te maken.'

In een emotionele vertelling geeft hij antwoord op vragen die hij vaak krijgt: wat ging er door hem heen, hoe ging hij om met de voortdurende angst en wanhoop, waar vond hij ondanks alles troost en hoop?

Hij legt ook de verbinding met nu: 'Wij leven hier in vrijheid, dus we zouden allemaal kunnen werken aan onze dromen. Toch doen we dat niet altijd en daar zijn we zelf verantwoordelijk voor. Ik wil mensen die spiegel voorhouden. Wat wil jij bereiken of veranderen? Wat heb je nodig of wat houdt jou tegen? Hoe groei je naar vrijheid in denken en doen?'

De lezing van Arjan Erkel is zondag 24 november om 14.00 uur in de PUP-tent op de Markt in Papendrecht. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

Kijk hier voor de overige activiteiten in de PUP.

Arjan Erkel vertelt zondag 24 november het verhaal van zijn ontvoering in Dagestan