Uitnodiging voor jongvolwassenen van 18-25 jaar

Jongvolwassenen die met de gemeente Papendrecht willen meedenken en meedoen over activiteiten, hebben een agenda opgesteld met acties voor korte en langere termijn. Daarnaast bekijken groepjes hoe zij activiteiten willen organiseren. Op 12 november 2019 werd door de jongvolwassenen in beeld gebracht wie en wat nodig is om activiteiten daadwerkelijk te realiseren.

De volgende activiteiten willen de jongvolwassenen in 2020 realiseren:

• een agenda/kalender met activiteiten
  • social media platform voor communicatie in allerlei vormen
  • Derby Day met verschillende sportclubs
  • dancefeest
  • Vrienden Voetbaltoernooi
  • topicavonden poëzie/Spoken Word, in samenwerking met Bibliotheek Aan Zet
  • topicavonden jonge ondernemers, in samenwerking met de Kamer van Koophandel.

Lange termijn
In het onderzoek lieten jongvolwassenen weten dat zij behoefte hebben aan een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, overleggen, discussiëren en waar workshops gegeven kunnen worden. Een soort pub waar lokaal talent ook een podium geboden wordt, waar exposities en topic avonden gehouden kunnen worden en waar bandjes kunnen optreden. Ten slotte zouden ze vanaf 2021 bij toekomstige zomerevents, zoals een zomerfestival in het Vondelpark, input willen hebben of mee willen denken en organiseren. Vooral zijn ze geïnteresseerd in een avondprogramma exclusief vanaf 16+.

Aanmelden
Ben je 18-25 jaar en woon je in Papendrecht en wil je invloed hebben op wat bedacht en georganiseerd wordt? Dan kun je hier aanmelden. In verband met de bestelling van pizza, willen we graag weten hoeveel mensen mee willen eten en wat de dieetwensen zijn.
Tijd: inloop 17.30 uur, start 18.00 uur tot uiterlijk 20.30 uur. Plaats: raadzaal, begane grond, gemeentehuis Papendrecht, Markt 22.