Project zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht officieel gestart

Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Ton Koedooder, coöperatielid Drechtse Energie, openden met veel trots dinsdag 19 november het zonnepanelenproject 'ZonopPapendrecht' op het dak van het Sportcentrum.

In Papendrecht is het dak van het Sportcentrum het eerste project van burgercoöperatie Drechtse Energie. In dit project hebben 55 inwoners van Papendrecht samen met de coöperatie de 558 zonnepanelen op het dak van het Sportcentrum gerealiseerd. De gemeente heeft haar bijdrage geleverd door het dak gratis ter beschikking te stellen.

Geen eigen dak, toch zonne-energie

Het project biedt uitkomst voor inwoners die op eigen dak geen zonnepanelen kunnen leggen, omdat zij bijvoorbeeld  in een appartementencomplex wonen of al zonnepanelen op eigen dak hebben. Dankzij dit project kunnen zij investeren in zonne-energie en bijdragen aan de opwekking van schone energie. Deze duurzame stroom die het zonnedak van het Sportcentrum levert, staat gelijk aan het verbruik van 40 huishoudens op jaarbasis.

558 zonnepanelen

Wethouder Arno Janssen is trots op de realisering van 558 zonnepanelen op het Sportcentrum. ‘Het is een mooi voorbeeld van wat een samenwerking tussen inwoners, coöperatie en gemeente kan opleveren. Wij vinden het belangrijk om duurzaamheidsinitiatieven te ondersteunen daar waar het kan. Ik wacht op het volgende goede initiatief waar de gemeente wellicht haar steentje aan kan bijdragen.’

Initiatief Stichting Drechtse Stromen

‘Zon op andermans dak’ is een initiatief van Stichting Drechtse Stromen, een non-profit organisatie die zich inzet om verduurzaming van energie in de Drechtsteden te stimuleren. De stichting heeft alles geregeld, van werving tot het plaatsen van de zonnepanelen. De gemeente Papendrecht heeft het dak gratis ter beschikking gesteld. Projectleider Arnoud Offerhaus is tevreden over het verloop van de aanleg. ‘Weer een mooie mijlpaal in de verduurzaming van de Drechtsteden en van de participatie van inwoners in de energietransitie. We zoeken overigens voor nieuwe zonnedakprojecten nog daken in Papendrecht en omgeving, een stevig dak van 20 bij 20 meter zou al kunnen voldoen.’
Wilt u meer weten over hoe u uw huis kunt verduurzamen of hoe u uw steentje kunt bijdragen aan  een beter klimaat ? Kijk dan op www.papendrecht.nl/duurzaam voor meer informatie.

Op het dak van het Sportcentrum zijn 558 zonnepanelen geplaatst