Papendrecht neemt de tijd voor het Nationaal Schoolontbijt

Vrijdagochtend bracht groep 8 van de Oranje Nassauschool een ontbijtje bij burgemeester Aart-Jan Moerkerke in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijke Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke onderstreept hiermee, net als zo’n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.


Donatie aan Het Vergeten Kind
Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Moerkerke symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zo kunnen deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen uit groep 8 namen de cheque met een bedrag van € 300,- in ontvangst. Burgemeester Moerkerke kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.


Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Schoolontbijt