Gouden gemeentespeld voor Egbert Lichtenberg

Uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke ontving Egbert Lichtenberg de gouden gemeentespeld. Hij ontving deze speld voor zijn inzet binnen de Papendrechtse politiek. De gemeentespeld is bedoeld als waardering voor bijzondere verrichtingen binnen Papendrecht.

Lichtenberg was jarenlang actief in de Papendrechtse politiek als raadslid, waar hij namens het CDA de rol van fractievoorzitter vervulde. Hij was tevens lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Een bekend gezicht in de Papendrechtse politiek.

Afgelopen raadsvergadering nam Egbert Lichtenberg afscheid van Papendrecht. Hij wordt de nieuwe burgemeester van Altena. Altena ontstond op 1 januari van dit jaar uit de samenvoeging van Woudrichem, Aalburg en Werkendam. Burgemeester Moerkerke gaf in een mooie speech aan wat Lichtenberg voor Papendrecht heeft betekend en dat hij enorm gemist gaat worden. Moerkerke: ‘Ik wens Egbert veel succes in zijn nieuwe rol als burgemeester. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij dit tot een groot succes gaat maken.’

Gouden gemeentespeld voor Egbert Lichtenberg