November

 • Seniorenshow Wild Breien op 3 december in de PUP

  27 november 2019

  Dinsdag 3 december vindt tijdens evenement Pop Up Papendrecht (PUP) om 14.30 uur voor senioren de show Wild Breien plaats. Een voorstelling met veel grappige taferelen en bekende muziek.

 • Project zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht officieel gestart

  27 november 2019

  Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Ton Koedooder, coöperatielid Drechtse Energie, openden met veel trots dinsdag 19 november het zonnepanelenproject 'ZonopPapendrecht' op het dak van het Sportcentrum.

 • Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

  27 november 2019

  Rook van een houtkachel of open haard is schadelijk voor de gezondheid. Volg de tips op om zo min mogelijk overlast voor jezelf en anderen te voorkomen.

 • Woensdag 4 december aanvragen reisdocument niet mogelijk

  28 november 2019

  Vanwege werkzaamheden aan de balies kunnen woensdag 4 december geen reisdocumenten worden aangevraagd.

 • 10 en 11 december informatiebijeenkomsten Wantijbrug (N3)

  21 november 2019

  Op dinsdag 10 en woensdag 11 december organiseert Rijkswaterstaat van 18.00-20.30 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers uit Papendrecht en Dordrecht over de komende werkzaamheden aan de Wantijbrug.

 • Evenementen Markt Papendrecht vanaf nu duurzaam

  20 november 2019

  Op 18 november 2019 werd er een batterypack aangesloten op de muur van het gemeentehuis. Dit houdt in dat evenementen op de Markt vanaf nu voorzien kunnen worden van 'groene stroom'. Deze nieuwe vorm van stroomvoorziening heeft de gemeente, dankzij het snelle optreden van de gemeenteraad, in samenwerking met de Stichting Huiskamer Papendrecht kunnen realiseren.

 • Voortgang nieuwe brandweerkazerne

  19 november 2019

  In de realisering van de nieuwe brandweerkazerne breekt een volgende fase aan. Voor de zomer heeft het bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegen met daarbij, op 18 juni, een goed bezochte inloopavond. Ongeveer 20 direct omwonenden hebben het plan bekeken en zijn bijgepraat door de mensen van de gemeente en brandweer.

 • Jongvolwassenen vol enthousiasme aan de slag

  19 november 2019

  In de eerste helft van 2019 heeft de gemeente Papendrecht met een aantal jongvolwassenen samengewerkt om in kaart te brengen waar jongvolwassenen in Papendrecht behoefte aan hebben. Hiervoor is een breed onderzoek uitgevoerd. Een groep jongvolwassenen gebruikt de uitkomsten hiervan nu om in verschillende bijeenkomsten concrete ideeën te bedenken en uit te werken. Zo hebben zij nu een agenda voor de korte- en lange termijn gemaakt.

 • PUP: van Ukkepukconcert tot PUP-quiz en Johnny500

  19 november 2019

  Van vrijdag 22 november tot en met zondag 8 december vindt in de tent op de Markt de tweede editie van het evenement Pop Up Papendrecht plaats, ofwel PUP. Een feest voor alle leeftijden!

 • ‘Vooral complimenten voor het nieuwe afvalbrengstation’

  19 november 2019

  Aan de Willem Dreeslaan ondergaat de gemeentewerf een metamorfose. Het HVC Afvalbrengstation is alweer enige tijd in gebruik. Beheerder Arjan Damen van HVC en Mathijs de Boon en Johan Korteland van bouwmaatschappij BMN De Klerk belichten de stand van zaken.

 • ‘Papendrecht loopt voorop met zo’n moderne gemeentewerf’

  19 november 2019

  ‘Vanaf het voortraject zijn we bij de nieuwe gemeentewerf betrokken’, vertellen bedrijfsleider Mathijs de Boon en uitvoerder Johan Korteland van bouwmaatschappij BMN De Klerk dat de nieuwe werf realiseert. ‘Van de bouwaanvraag anderhalf jaar geleden tot nu toe verloopt het voorspoedig, we verwachten eind januari klaar te zijn, een maand eerder dan gepland.’

 • Veel goede ideeën tijdens KinderKlimaatTop

  19 november 2019

  250 leerlingen uit groep 6 van tien basisscholen in de regio Drechtsteden hebben afgelopen week hun ideeën gepresenteerd voor een beter klimaat. In een korte video toonden ze in de Duurzaamheidsfabriek hun plannen aan een expertpanel, klasgenoten en ouders. De ideeën waren zeer gevarieerd, ze liepen uiteen van een speciale kinderwebsite over plastic soep en klimaatverandering tot het vergroenen van schoolpleinen.

 • Wethouder Paans op bezoek bij TTV

  19 november 2019

  Vorige week bracht wethouder Paans een bezoek aan de accommodatie Tafeltennisvereniging Papendrecht aan de Pieter Zeemanlaan 39. Tijdens het bezoek kwamen de prestaties van de leden ter sprake, maar ook dat gezelligheid een belangrijk aspect van de verenigingscultuur is. Daarnaast gaf het bestuur er blijk van goed na te denken over de toekomst van de tafeltennisvereniging.

 • Business & Bites voor Papendrechtse ondernemers

  19 november 2019

  De gemeente Papendrecht bedankt de Papendrechtse ondernemers graag voor hun inzet. Daarom wordt woensdag 27 november, net als vorig jaar, het Business & Bites event gehouden voor Papendrechtse ondernemers.

 • Bent u vrijwilliger? Meld u aan voor het ontbijt!

  19 november 2019

  Voor alle vrijwilligers die zich actief inzetten voor de Papendrechtse samenleving heeft Sterk Papendrecht op zaterdag 7 december, Nationale Vrijwilligersdag, een ontbijt in de PUP-tent op de Markt georganiseerd.

 • Mantelzorgers werden verwend

  21 november 2019

  Papendrechtse mantelzorgers die met zorg, aandacht en liefde hun naasten een mooier leven geven, werden nu eens zelf verwend. De gemeente Papendrecht wilde hen heel graag bedanken voor hun inzet door samen met Sterk Papendrecht en verschillende andere organisaties de Mantelzorg Verwenweek te houden. Vele mantelzorgers genoten van de activiteiten, de aandacht en de waardering.

 • Papendrecht neemt de tijd voor het Nationaal Schoolontbijt

  13 november 2019

  Vrijdagochtend bracht groep 8 van de Oranje Nassauschool een ontbijtje bij burgemeester Aart-Jan Moerkerke in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijke Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

 • Gouden gemeentespeld voor Egbert Lichtenberg

  13 november 2019

  Uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke ontving Egbert Lichtenberg de gouden gemeentespeld. Hij ontving deze speld voor zijn inzet binnen de Papendrechtse politiek. De gemeentespeld is bedoeld als waardering voor bijzondere verrichtingen binnen Papendrecht.

 • Verwenweek met aandacht en waardering voor mantelzorgers een succes

  13 november 2019

  In Papendrecht zorgen talloze mantelzorgers op de achtergrond met zorg, aandacht, een luisterend oor, vertrouwen en liefde voor een mooier leven van hun naasten. De gemeente Papendrecht wil hen tijdens de Verwenweek voor mantelzorgers verwennen met de aandacht en blijken van waardering die zij verdienen. ‘En dat is gelukt’, stelt wethouder Corine Verver tevreden vast.

 • Bekijk nu het programma van de PUP

  13 november 2019

  Voordat de ijsbaan op de Markt in december weer open gaat, vindt in de tent van vrijdag 22 november tot en met zondag 8 december de tweede editie van het evenement Pop Up Papendrecht plaats, ofwel PUP. Een feest voor alle leeftijden!

 • Begroting 2020 unaniem aangenomen

  13 november 2019

  Donderdagavond 7 november heeft de gemeenteraad de begroting 2020 goedgekeurd. Wel zijn er grote zorgen over de toekomst. De raad stemde unaniem in met deze begroting.

 • Gratis reparaties geven spullen een tweede leven

  13 november 2019

  Vele vrijwilligers en organisaties zorgen in Papendrecht voor allerlei voorzieningen, activiteiten en evenementen die zonder hun inzet echt niet mogelijk zouden zijn. Daar is de gemeente trots op. Om die trots te onderstrepen en van dichtbij te zien wat vrijwilligers allemaal doen, legt wethouder Corine Verver een reeks bezoeken af. Vorige week ging zij langs bij het Repair Café. Natuurlijk nam zij van thuis ook een voorwerp mee ter reparatie: een Italiaanse lamp.

 • Bezoek aan ROBOT Climate Control Systems

  13 november 2019

  Woensdag 6 november bezocht wethouder Pieter Paans een technisch bedrijf op Nieuwland Parc: ROBOT Vloerverwarming.

 • Denk mee over verbetering A15

  13 november 2019

  Tijdens de verkenning in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport van de A15 Papendrecht-Gorinchem worden belanghebbenden op verschillende momenten geïnformeerd. Zij krijgen ook gelegenheid mee te denken over knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen om de problematiek op de A15 te verbeteren.

 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  13 november 2019

  Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan is de Zorgverzekering Drechtsteden misschien interessant voor u. U sluit hiermee een complete ziektekostenverzekering af die veel zorgkosten ruim vergoedt. De Sociale Dienst Drechtsteden betaalt mee aan de premie en de zorgverzekeraar VGZ geeft korting.

 • Duurzame ontwikkelingsdoelen in begroting 2020 Papendrecht

  07 november 2019

  De Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten onder andere een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. In 2015 zijn de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling door de Verenigde Naties vastgesteld.

 • Wantijbrug (N3) vanaf 20 januari voor 2,5 maand afgesloten

  06 november 2019

  Vanaf 20 januari 2020 start Rijkswaterstaat met de renovatie van de Wantijbrug en gaat de brug voor twee en halve maand dicht. De brug is in slechte staat en moet gerenoveerd worden. Vanwege de veiligheid mag er tijdens het werk geen auto- en vrachtverkeer over de brug rijden. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug. De N3 gaat dicht tussen afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de A16 en de A15. Vervoer van gevaarlijke stoffen moet via de A27 rijden.

 • Week van de Pleegzorg

  04 november 2019

  Deze week is het de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders. De gemeente Papendrecht zet deze week alle pleeggezinnen in Papendrecht in het zonnetje.

 • Uitnodiging voor jongvolwassenen van 18-25 jaar

  05 november 2019

  Jongvolwassenen die met de gemeente Papendrecht willen meedenken en meedoen over activiteiten, hebben een agenda opgesteld met acties voor korte en langere termijn. Daarnaast bekijken groepjes hoe zij activiteiten willen organiseren. Op 12 november 2019 werd door de jongvolwassenen in beeld gebracht wie en wat nodig is om activiteiten daadwerkelijk te realiseren.

 • Ook in 2020 is Kom Binnen Bij Bedrijven er weer

  05 november 2019

  Volgend jaar is Kom Binnen Bij Bedrijven er opnieuw, een actieweek in acht gemeenten in het Groene Hart waar werkzoekenden, studenten en scholieren op bezoek gaan bij heel diverse bedrijven en organisaties. Zo kunnen ze vrijblijvend binnenkijken en praten over een baan of een stage.

 • Aandacht en waardering voor onmisbare Papendrechtse schakels

  05 november 2019

  Mantelzorgers ondersteunen hun naasten met zorg, aandacht, een luisterend oor, vertrouwen en liefde bij hun dagelijkse levensbehoeften. Zonder mantelzorgers zou Papendrecht er anders uitzien, want hun zorg is onmisbaar en van onschatbare waarde. De gemeente wil hen bedanken voor hun inzet door samen met Sterk Papendrecht en verschillende andere organisaties de Mantelzorg Verwenweek te houden en de mantelzorgwaardering uit te reiken.

 • Ontbijt als dank voor vrijwilligers

  05 november 2019

  Ook dit jaar worden vrijwilligers die zich actief inzetten voor de Papendrechtse samenleving in het zonnetje gezet tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op zaterdag 7 december 2019. Deze dag kunnen vrijwilligers vanaf 8.30 uur genieten van een heerlijk ontbijt in de PUP-tent op de Markt.

 • Zondag 24 november in de PUP: lezing Arjan Erkel "ontvoerd maar geen slachtoffer"

  20 november 2019

  Zondag 24 november om 14 uur vertelt Arjan Erkel in de PUP over zijn ontvoering en benarde gevangenschap in de Russische deelstaat Dagestan.