Sociale toekomst van Papendrecht

Tussen 6 en 23 mei komen wij naar u toe. Op verschillende locaties gaan wij graag met u in gesprek over onder andere mantelzorg, vrijwilligerswerk, armoede en eenzaamheid. Wat vindt u belangrijk? We ontmoeten u graag!

Onze samenleving verandert razendsnel. Alles gaat steeds meer via de computer. Mensen zonderen zichzelf af en voelen zich steeds vaker alleen. We worden ouder en blijven langer thuis wonen. Dat gaat niet altijd even makkelijk. Hoe denkt u dat uw leven er straks uit ziet? Wat heeft u dan nodig?

We zorgen ook meer voor elkaar. Welke hulp heeft u als mantelzorger of vrijwilliger nodig? Hoe kunt u nu en straks anderen blijven helpen? Daar willen we graag met u over praten.

Waar kunt u ons vinden?

• 6 mei - 13.00-16.00 uur - Bibliotheek Aanzet
  • 7 mei - 10.00-17.00 uur - Bibliotheek Aanzet
  • 7 mei - 11.00-13.00 uur - Wijkgebouw De Spil
  • 8 mei - 13.30-16.30 uur - Buurtsteunpunt Bij Bosshardt
  • 9 mei - 10.30-12.00 uur - Kinderboerderij Papenhoeve
  • 9 mei - 13.00-16.00 uur - St. Werkbank Drechtsteden, Papendrecht
  • 13 mei - 10.00-12.30 uur - Buurtsteunpunt Bij Bosshardt
  • 13 mei - 13.00-17.00 uur - Bibliotheek Aanzet
  • 14 mei - 10.00-12.30 uur - Buurtsteunpunt Bij Bosshardt
  • 14 mei - 10.00-17.00 uur - Bibliotheek Aanzet
  • 15 mei - 13.00-16.00 uur - Bibliotheek Aanzet
  • 16 mei - 10.30-12.00 uur - Kinderboerderij Papenhoeve
  • 23 mei - 19.30-21.30 uur - Alzheimercafé in De Waalburcht

Op de locaties waar we aanwezig zijn bent u van harte welkom om binnen te komen lopen en gaan we graag met u in gesprek. Uw ideeën nemen wij mee in de nieuwe plannen van de gemeente. Daarom vinden wij het belangrijk om met u samen na te denken. Komt u ook langs?

‘De Sociale Toekomst van Papendrecht’ is een initiatief van de gemeente om samen met haar inwoners tot een visie voor ons beleid te komen. Daarmee wil de gemeente diegenen die hulp nodig hebben nog beter te kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het ondersteunen van vrijwilligers en mantelzorgers, zodat zij zich kunnen blijven inzetten. U en alle inwoners zijn aan zet om mee te praten over wat u belangrijk vindt.

“Bewoners weten het beste wat er in hun omgeving en hun leven belangrijk is en zijn de expert. Daarom is hun mening juist zo waardevol en doet er toe. Wij komen straks naar hen toe om met hen hierover in gesprek te gaan. Dat vormt voor ons een belangrijke basis voor onze nieuwe beleidsvisie” vertelt Corine Verver, wethouder van de gemeente Papendrecht.

Met alle inbreng van bewoners gaan wij van Papendrecht in juni verder in gesprek met maatschappelijke organisaties, samenwerkingspartners en verenigingen.