Woensdag 5 juni: Techniekroute voor leerlingen groep 7

Woensdag 5 juni 2019 vindt voor de vijfde keer de Techniekroute Papendrecht plaats. Leerlingen van groep 7 van een aantal Papendrechtse basisscholen leggen tussen 9.00 en 12.00 uur de Techniekroute af. Op deze manier maken ze kennis met techniek bij diverse bedrijven in Papendrecht, Dordrecht en Alblasserdam.

Naast de bedrijfsbezoeken in Alblasserdam en Dordrecht zullen de leerlingen, docenten en begeleiders met de bus, verzorgd door De Snelle Vliet, worden gebracht en naar de Papendrechtse bedrijven gaan de leerlingen, docenten en begeleiders op de fiets.

De eerste Techniekroute werd in 2015 gehouden met vier basisscholen en acht bedrijven.  Dit jaar bezoeken leerlingen van de Beatrixschool, Prins Constantijnschool, De Wielen, 't Kofschip, Anne Frankschool en de Viermaster in Papendrecht Fokker, Veth Propulsion, Van de Grijp Buizen, Gebr. De Koning, Boskalis en IV-Groep, in Dordrecht HVC Groep en in Alblasserdam FNsteel en Valk Welding.

Doel van de Techniekroute is leerlingen van jongs af aan te laten ervaren wat techniek is en wat het inhoudt door ze kennis te laten maken met onderdelen en eindproducten die in de bedrijven worden gemaakt. De Techniekroute heeft als thema ‘zien – horen – doen’ en maakt deel uit van de technische ‘leerlijn’, een leerprogramma waarin de kinderen feeling met en inzicht in techniek krijgen.

De leerlingen maken van een van hun bezoeken een verslag en sturen dit naar het bedrijf. Voor hun deelname ontvangen de leerlingen van de gemeente een techniekcertificaat.

Techniekroute Papendrecht