Vijfde Techniekroute Papendrecht leuk en leerzaam

Woensdag 5 juni 2019 vond voor de vijfde keer de Techniekroute Papendrecht plaats. Het werd een zeer geslaagde, erg leerzame en leuke ochtend.

De Techniekroute heeft als thema ‘zien – horen – doen’ en maakt deel uit van de technische ‘leerlijn’, een leerprogramma waarin de kinderen feeling met en inzicht in techniek krijgen. Doel is leerlingen van groep 7 van het primair onderwijs van jongs af aan te laten ervaren wat techniek is en wat het inhoudt door ze kennis te laten maken met onderdelen en eindproducten die de bedrijven maken.

De leerlingen van de Beatrixschool, Prins Constantijnschool, Obs De Wielen, 't Kofschip, Anne Frankschool en de Viermaster gingen afgelopen woensdag van 9.00 tot 12.00 uur op bezoek bij een of twee bedrijven en kregen daar met een presentatie uitleg over het bedrijf. Na een drankje kregen ze een rondleiding door het bedrijf en de fabriekshallen en een doe-opdracht om op een leerzame, leuke manier kennis te maken met techniek in het bedrijf. Bij VandeGrijp buizen mochten de leerlingen hun voorletter op een plaatje lassen, bij Fokker maakten leerlingen een miniatuur vliegtuigje, bij FN Steel kregen ze een creatieve opdracht om iets van staal te maken. Verder kregen bij Iv-Groep leerlingen uitleg over GPS met landmetingen, bij Valk Welding kregen ze te zien hoe verschillende robots werken en bij Gebr. de Koning konden ze zelf een brug bouwen.

De deelnemende negen bedrijven zijn Fokker, Veth Propulsion, Van de Grijp Buizen, Gebr. De Koning, Boskalis en IV-Groep uit Papendrecht, de HVC Groep uit Dordrecht en FN Steel en Valk Welding uit Alblasserdam. De leerlingen die een bedrijf in Alblasserdam bezochten, zijn hier met bussen van De Snelle Vliet naartoe gebracht. De bedrijven in Papendrecht zijn met de fiets bezocht. Leerlingen van Obs De Wielen bezoeken donderdag 4 juli nog HVC. Alle deelnemende leerlingen ontvangen van de gemeente Papendrecht een techniekcertificaat.

Vijfde Techniekroute Papendrecht