Barbecuën? Houd rekening met elkaar!

Zomer en barbecuën horen een beetje bij elkaar. Helaas bevat deze rook wel schadelijke stoffen voor jezelf en voor je omgeving.

Daarom  voor de barbecue enkele tips op een rij:

  • Een gas- of elektrische barbecue produceert veel minder rook
  • Kies voor een traditionele barbecue voor kokosbriketten of gezuiverd houtskool. Deze veroorzaken minder rook en branden langer dan normale.
  • Gebruik bruine eco-aanmaakblokjes, deze zijn geurloos en niet giftig.
  • Leg de blokjes bovenop de briketten en de houtskool om rookvorming te voorkomen.
  • Steek de barbecue minstens een uur van tevoren aan. (Dit geldt niet voor een elektrische of gas-barbecue.)
  • Voorkom dat vet of marinade op de hete kolen druipt en vang het op met een geperforeerde aluminium barbecueschaal op het grillrooster.
  • Laat uw barbecue rustig uitdoven.
  • Houd rekening met de windrichting en zorg dat u en uw buren niet in de rook zitten, plaats de barbecue zo dat geur- en rookoverlast tot een minimum beperkt blijft.
  • Windstil? Liever niet BBQ'en! Fijnstof blijft dan hangen.