• Storing uitzending commissie ABZ 24 juni 2019

27 juni 2019

Als gevolg van een storing in de opnames is er van de commissie ABZ van maandag 24 juni jl. geen beeld- en geluidsverslag beschikbaar.

• Toekomst Papendrecht

25 juni 2019

Hoe ziet de toekomst van Papendrecht eruit?

• Barbecuën? Houd rekening met elkaar!

24 juni 2019

Zomer en barbecuën horen een beetje bij elkaar. Helaas bevat deze rook wel schadelijke stoffen voor jezelf en voor je omgeving.

• De gemeente Papendrecht presenteert College-actieprogramma

21 juni 2019

Donderdagmiddag presenteerde het college van Papendrecht vol trots het collegeactieprogramma. De komende drie jaar nodigt Papendrecht inwoners en ondernemers uit om mee te denken, mee te praten en mee te doen in Papendrecht. Samenspraak en samenwerking vormen de rode draad.

• Verenigingentoernooi weer een groot succes

20 juni 2019

Zaterdag 15 juni werd voor de vierde keer het verenigingentoernooi gehouden, ook deze editie was weer een groot succes.

• Vijfde Techniekroute Papendrecht leuk en leerzaam

20 juni 2019

Woensdag 5 juni 2019 vond voor de vijfde keer de Techniekroute Papendrecht plaats. Het werd een zeer geslaagde, erg leerzame en leuke ochtend.

• Strengere regels kamerverhuur

20 juni 2019

In Papendrecht ervaart men steeds vaker op bepaalde plaatsen overlast van kamerverhuur aan onder andere arbeidsmigranten. Meerdere jonge mannen in een huis zorgt steeds vaker voor overlast voor direct omwonenden. Om de leefbaarheid in heel Papendrecht te verbeteren wil de gemeente het aantal kamerverhuurpanden per straat in het hele dorp beter beheersen en daar waar nodig inperken. Vanaf 1 juli geldt in Papendrecht daarom een vergunningplicht voor verhuurders en bemiddelaars.

• Weekendafsluiting A15 van Ridderkerk naar Gorinchem

20 juni 2019

Van vrijdag 28 juni 22.00 uur tot maandag 1 juli 5.00 uur zijn vanwege werkzaamheden op de A15 tussen knooppunt Ridderkerk-Zuid en de afrit Papendrecht (N3) alle rijstroken afgesloten.

• Verloren en gevonden voorwerpen

20 juni 2019

De gemeente Papendrecht is sinds vrijdag 6 juni jl. aangesloten op de landelijke website voor verloren of gevonden voorwerpen.

• Bijenflats aan de Gerbrandystraat, op de Markt en het Slobbengors

20 juni 2019

Aan de Gerbrandystraat tegenover de gemeentewerf is een ‘bijenflat’ geplaatst die aan de gemeente Papendrecht is aangeboden door stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid. Ook op de Markt bij het gemeentehuis en op het Slobbengors zijn bijenflats geplaatst.

• Groendakactie en -verloting in Papendrecht

20 juni 2019

De gemeente Papendrecht houdt samen met de Groendakcoach een groendakactie. Inwoners kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis dakcontrole, waarbij een dakexpert bekijkt of de kwaliteit van het dak en draagkracht van de constructie uw dak geschikt maken als groen dak. Is dit het geval dan krijgt u een vrijblijvende offerte voor realisering van een groen dak.

• Uitreiking HVC-cheque

20 juni 2019

Donderdag 6 juni overhandigde wethouder Arno Janssen de heer en mevrouw Bielweld een cheque van HVC naar aanleiding van de actie op het nieuwe afvalbrengstation.

• Aardgasvrij wonen? Kom dan op 25 juni naar de informatiebijeenkomst en maak kans op één van de prijzen

14 juni 2019

Bent u benieuwd hoe wij ons als gemeente voorbereiden op de overgang naar aardgasvrij en wat u als inwoner daar nu al voor kunt doen? Of wilt u ons graag vertellen hoe u betrokken wilt worden bij de aardgasvrije toekomst? Dan nodigen we u van harte uit op dinsdag 25 juni in het gemeentehuis.

• Praat u mee over de toekomst van Papendrecht?

14 juni 2019

De gemeente werkt aan de omgevingsvisie voor Papendrecht. Dat is een plan dat beschrijft hoe de toekomst van onze gemeente er in grote lijnen uit gaat zien: wat zal er veranderen maar ook wat willen we koesteren? Dat plan maakt de gemeente graag samen met u. Meepraten kan op verschillende manieren en momenten.

• Ga in gesprek met wethouder Corine Verver bij Stichting Dorpsbehoud

11 juni 2019

Woensdag 19 juni is het museum van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht aan de Veerdam 6 van 14.00 tot 16.00 uur het kantoor van wethouder Corine Verver. Heeft u een vraag, wilt u ergens meer informatie over of wilt u gewoon eens met de wethouder in gesprek? Dat kan in het museum, aanmelden is niet nodig.

• Subsidieverordening – subsidieplafond 2020

11 juni 2019

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 mei 2019 heeft besloten de budgetten voor de subsidieverstrekking 2020 te corrigeren met inflatie volgens de prijsoverheidsconsumptie, netto materieel (imoc). Dit betekent dat de totale omvang van het subsidievolume 2020 met 1,5% wordt verhoogd op het totale (herziene) volume voor 2019.

• Woensdag 5 juni: Techniekroute voor leerlingen groep 7

03 juni 2019

Woensdag 5 juni 2019 vindt voor de vijfde keer de Techniekroute Papendrecht plaats. Leerlingen van groep 7 van een aantal Papendrechtse basisscholen leggen tussen 9.00 en 12.00 uur de Techniekroute af. Op deze manier maken ze kennis met techniek bij diverse bedrijven in Papendrecht, Dordrecht en Alblasserdam.

• Verkiezingsuitslag Papendrecht per stembureau

28 mei 2019

Uitslag hoe in Papendrecht is gestemd voor het Europees parlement.

• Kent u iemand die een lintje verdient?

18 april 2019

Kent u iemand die vrijwilligerswerk doet? Altijd klaarstaat voor anderen en dat al jarenlang? Overal in Nederland en zeker in Papendrecht zetten veel mensen zich belangeloos in voor de samenleving. Draag diegene dan voor, voor een Koninklijke onderscheiding!