Gemeente Papendrecht verloot een groen dak

Doe mee aan de groendak-actie! In samenwerking met de Groendakcoach organiseert Operatie Steenbreek Papendrecht een groendakactie! Bewoners uit de gemeente Papendrecht kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis dakcontrole. Bovendien verloot de gemeente één gratis groen dak.

In samenwerking met de Groendakcoach organiseert Operatie Steenbreek Papendrecht een groendak-actie. Bewoners uit Papendrecht kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis dakcontrole. Een dakexpert controleert of uw dak geschikt is voor een groendak. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het dak en draagkracht van de constructie. Als uw dak geschikt is, ontvangt u een vrijblijvende offerte voor de realisatie van een groendak.

Aanmelden

Er zijn al 20 aanmeldingen, dus meld u ook snel aan via info@groendakcoach.nl. U kunt zich aanmelden tot 1 september 2019. Vermeld uw contactgegevens, adres, indicatie dakoppervlakte en de huidige bedekking van uw dak. Na uw aanmelding neemt iemand van de Groendakcoach contact met u op.

Voorwaarden voor de verloting

• het dak ligt binnen de gemeente Papendrecht
  • het dak is plat (niet hellend)
  • het dak is geschikt, gelegen op maximaal de 1e verdieping en niet groter dan 10 m² (Indien uw dak groter is dan 10m² is dit geen probleem, het is ook mogelijk een groendak aan te leggen op een deel van het dak)
  • u bent bereid om uw groendak te laten fotograferen om te gebruiken voor communicatieve doeleinden.

Voordelen van een groen dak

Een groen dak heeft veel voordelen, het maakt de buurt groener en vangt per vierkante meter zo'n 200 gram fijnstof en 25 liter water op. De plantjes nemen dus veel water op en dat verkleint de kans op waterschade. En het riool wordt minder belast. En een groen dak isoleert, het verkoelt de ruimte onder het dak in de zomer met een paar graden. De plantjes beschermen het dak tegen zonlicht. Daardoor gaat een groen dak twee keer zo lang mee als een normaal plat dak.

Subsidie Waterschap Rivierenland

Waterschap Rivierenland geeft 35% subsidie aan inwoners die samen werken aan het klimaatbestendig maken van tuin, huis of straat bijvoorbeeld door de aanleg van een groen dak. Kijk hier voor de voorwaarden. In het kader van de groendakactie kan de Groendakcoach u helpen bij een gezamenlijke aanvraag. Ondernemer Bent u een Papendrechtse ondernemer (hovenier of dakaannemer) en geïnteresseerd in deze actie? Neem dan contact op met de Groendakcoach: info@groendakcoach.nl. Wellicht kunt u meewerken aan dit project! Meer informatie? Dinsdag 30 juli staan wij op de markt en delen we flyers uit. Meteen ook een mooie gelegenheid om al uw vragen te stellen over de voordelen van een groen dak, over de subsidiemogelijkheden of over de actie.

Onder de aanmeldingen met een geschikt dak verloot de gemeente Papendrecht één gratis groendak tot 10 m².

De gemeente houdt momenteel een groendak-actie