Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is door de hoge temperaturen landelijk volop in het nieuws. Helaas zorgen de beestjes en vooral de haren voor veel overlast. Droge winters en droge zomers stimuleren de toename van de rupsen. Onlangs heeft Staatsbosbeheer nog gewaarschuwd voor de rups in de bosgebieden die zij in de Alblasserwaard beheren.

Net als vorig jaar heeft de gemeente bij alle gemeentelijke eiken biologische bestrijding toegepast. Dit blijkt goed te werken, waardoor we nu heel veel problemen voorkomen. In de bebouwde kom van Papendrecht komt de rups mede hierdoor gelukkig weinig voor. Toch is het goed alert te blijven en het aan ons te melden als u rupsen of nesten ziet. Op plaatsen waar veel mensen komen of de kans op overlast het grootst is, laten wij rupsen en nesten indien mogelijk door een gespecialiseerd bedrijf verwijderen.

Melding doen

Heeft u rupsen of nesten in Papendrecht gezien? Meld dit dan zo snel mogelijk. U kunt dit doen via de app 'Mijn Gemeente' of u kunt het algemene nummer van de gemeente bellen (14078).

Bekijk de kaart met eikenbomen in Papendrecht waar de processierups zich zou kunnen huisvesten.