Wethouder Paans bezoekt Papendrechtse sportverenigingen: Taekwondo

Taekwondoclub Papendrecht is een energieke vereniging. Wethouder Pieter Paans bezocht de club woensdagavond 11 december 2019 in sportzaal de Kooy.

Op deze trainingsavond werd nog door velen de laatste puntjes op de i gezet vanwege het naderend examen. Penningmeester Michel van der Giessen ontving de wethouder. Enthousiast vertelde Michel over de sport: de stoten en kicks en hoe deze sport vooral bedoeld is om jezelf zeker te stellen als je aangevallen wordt. Het beste is om niet te vechten, maar problemen met de mond op te lossen. Als je Taekwondo beoefent, word je sterker, leniger en krijg je meer conditie. Daarnaast word je zelfverzekerder. Er is ook een trainingsavond voor de ouderen en serieuze jongeren op vrijdagavond, in een zaal van het Willem de Zwijgercollege.

De jonge kinderen zijn nog speels en worden begeleid op hun niveau. Van de wat oudere kinderen was afwisselend het plezier dat van de gezichten afstraalde en dan weer de serieuze blik in de training. Opvallend was dat ouders, die eerst bij hun kinderen hebben gekeken, zelf ook aan Taekwondo gaan doen. 'Dat had ik veel eerder moeten doen', vertelde een deelneemster. 'Het gevoel in de club is als van een grote familie', zo vertelde Michel, 'de sfeer is heel goed.' De club wil in het nieuwe jaar kijken of op een andere avond dan de vrijdag de mogelijkheid is om een trainingsavond op te zetten.

Bezoek aan taekwondo vereniging