Jong Ppd zoekt versterking

Maandag 16 december 2019 werkten Papendrechtse jongvolwassenen van 18 tot 25 jaar samen verder aan activiteiten voor leeftijdgenoten. Zij richten zich op uiteenlopende onderwerpen, zodat er voor iedereen die wil aansluiten wat wils is.

Inmiddels hebben de jongeren een Instagramaccount @jongppd aangemaakt. Dit account heeft 130 volgers. Om dit verder uit te bouwen, taken te verdelen en content te plaatsen, is een redactie nodig.
Daarnaast wil een groep een zomerparkfeest organiseren, zoals Pellerpop, met een avond voor 16+. De groep gaat bij buurgemeenten informeren hoe zij een dergelijk feest opzetten, ook op financieel gebied.

Ontmoetingen
Om een ontmoetingsplek, een soort pub, op te zetten, waar nieuw talent en bandjes kunnen spelen en workshops, marktjes en dergelijke gehouden kunnen worden, krijgen ideeën voor een ZomerPUBtent vorm.
Om het probleem van eenzaamheid onder ouderen te onderzoeken, bezocht een groepje jongvolwassenen 24 december de koffieochtend voor ouderen in de bibliotheek. Zij brengen in beeld waarom ouderen de ochtend bezoeken en waar behoefte aan is. Dit bezoek wordt tijdens de volgende bijeenkomst van Jong Ppd in januari 2020 besproken. Dan wordt ook aandacht besteed aan de vraag of er in Papendrecht ook eenzame jongeren en jongvolwassenen zijn en waar zij behoefte aan hebben. Bij dit onderwerp wordt samengewerkt met Sterk Papendrecht.


Wil jij ook meedenken en meedoen? Meld je dan aan via Instagramaccount Jong PPD en wees welkom! De volgende bijeenkomst vindt plaats in januari 2020.