Een groot kunst- en cultuurfeest voor basisschoolleerlingen in de PUP

Afgelopen maand bezochten ruim 1100 basisschoolleerlingen de PUP op het marktplein. Speciaal voor hen organiseerde de cultuurmakelaar allerlei activiteiten die te maken hadden met kunst en cultuur.

Vier dagen lang werden er kunstcarrousels gehouden voor de groepen 6 en 7. Onder begeleiding van vakdocenten maakten de leerlingen kennis met een nieuwe manier van schilderen met sjablonen, houtskooltekenen met tape, theaterlessen en hippe dansworkshops. Voor de groepen 8 was er een theatervoorstelling, vooruitlopend op 75 jaar vrijheid: Oorlogsgeheimen.

De leerkrachten van het basisonderwijs zijn bijzonder enthousiast over deze manier van creatief bezig zijn. Ben Biesheuvel, directeur van de Anne Frank school: 'Ik zie kinderen nu een half uur heel serieus schilderen, terwijl ze op school nog geen vijf minuten stil zitten. En wat een ruimte hier in de tent, leuk voor de kinderen om er even uit te zijn. Van mij mag dit 3 keer per jaar gehouden worden'.

Ook voor de allerkleinsten
Voor de allerkleinsten was er het Ukkepuk concert. De 120 kinderen - de jongste 8 weken en de oudste 3 jaar - genoten van dit vrolijke spektakel. Zingen, muziek maken, luisteren naar de harp, dwarsfluit, trompet, hobo, piano, het was een dolle boel. De week werd voor alle leeftijden op vrijdagavond afgesloten met een dans showcase. Negen dansgroepen lieten hun talenten laten zien op het podium. De PUP zat stampvol glunderende ouders, trotse opa's en oma's.