Flow Drechtsteden: voor liefhebbers van scheepvaart

Vrijdag 6 en zaterdag 7 september. Snelle solarboten en een kijkje in de maritieme maakindustrie

Spectaculaire races met snelle, duurzame zonneboten, het nieuwste van het nieuwste qua techniek en ontwikkelingen en binnenkijken bij enkele toonaangevende bedrijven in de maritieme maakindustrie: tijdens Flow Drechtsteden op 6 en 7 september kun je het allemaal beleven en ontdek je welke kansen de maritieme maakindustrie je op al die fronten te bieden heeft.

Informatiemarkt
Het Energieplein in Dordrecht vormt deze twee dagen het hart van Flow Drechtsteden. Hier zijn op zaterdag 7 september naast spectaculaire Solar Sport One-wedstrijden ook allerlei bedrijven en scholen aanwezig waarbij je kennis kunt maken met de nieuwste ontwikkelingen en de talloze carrièrekansen die ze je te bieden hebben. Vaar bijvoorbeeld een stukje met een door 10XL geprinte boot, bewonder een prototype (op schaal) van Edorado Marine, de maritieme hightech start-up die werkt aan elektrisch aangedreven speedboten.. Of laat je in het Technolab van Solar Sport One inspireren door de verhalen, kennis en ervaring van de teamleden van de snelle solarboten. Ook scheepsmotorendistributeur Koedood Marine Group is aanwezig, net als de Duurzaamheidsfabriek en Loket Zwijndrecht waar je voor al je vragen rondom opleidingen in de maritieme sector en techniek terecht kunt.

Bedrijfsbezoeken
Ook als je altijd al eens een kijkje hebt willen nemen bij bedrijven in de maritieme sector is dit je kans. Meld je bijvoorbeeld aan voor een rondleiding bij de Dordtse Scheepswerf Kooiman Hoebee. Hier kun je die dag zelf zien hoe een groot binnenvaartschip op de wal wordt gezet. Bolidt Campus in Hendrik-Ido-Ambacht dompelt je onder in de wereld van kunststof. Bezoek hier het Bolidt Innovation Center,  waar alles draait om innovatie. Bolidt specialiseert zich in het ontwikkelen, produceren en aanbrengen van thermohardende kunststoffen voor vloeren en scheepsdekken. Deze expertise brengt Bolidt over de hele wereld: van Saoedi-Arabië voor de designvloer van het King Abdulaziz Center for World Culture tot het grootste cruiseschip ter wereld, de Symphony of the Seas. Ook Veth Propulsion in Papendrecht opent die zaterdag de deuren voor het publiek. Voor alle bedrijfsbezoeken dien je je vooraf aan te melden. Kijk op flowdrechtsteden.nl voor de tijden en om een plek tijdens een van de rondleidingen te reserveren.

Solarbotenspektakel
Heb je zin in actie? Dan moet je zeker op het Energieplein zijn. Het water rondom het Eiland van Dordrecht vormt beide dagen het wedstrijdterrein van de spectaculaire zonnebootraces van Solar Sport One. Met boten die via zonnepanelen energie opwekken strijden de teams tegen elkaar om met zo weinig mogelijk waterweerstand de snelste tijden neer te zetten.

Kijk voor meer informatie, alle activiteiten en tijden op www.flowdrechtsteden.nl.

Flow Drechtsteden - voor liefhebbers van scheepvaart - is op vrijdag 6 en zaterdag 7 september