Nieuws over Chemours/Dupont RSS icoon

Hier vindt u informatie over het bedrijf Chemours/Dupont in Dordrecht. Ook delen wij hier correspondentie over het bedrijf, beantwoording van raadsvragen enz. De gemeente Papendrecht trekt in deze zaak samen op met de gemeenten Dordrecht en Sliedrecht.

• EVOA overtreding Chemours

21 november 2019

Nadat een afvalverwerker in Italië failliet werd verklaard moest Chemours GenX-houdend afval terughalen. Dit afval is toen met een tijdelijke vergunning bij het bedrijf opgeslagen. Door de tijdelijke vergunning had Chemours de tijd om te zoeken naar een alternatieve verwerker. Nu blijkt dat de partij voor verbranding is afgevoerd naar Indaver in België. Dit zonder de juiste EVOA vergunning (EVOA = Europese Verordening Overbrenging Afvalstoffen).

• Brief naar Tweede Kamer over PFOA en GenX-stoffen

07 november 2019

De minister van lnfrastructuur en Waterstaat heeft voorafgaand aan het wetgevingsoverleg Water van 11 november 2019 een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over Chemours.

• Tijdelijk handelingskader PFAS voor hergebruik van grond

17 juli 2019

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft het "Tijdelijk handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie" opgesteld. Hiermee wil het ministerie de problemen die er nu zijn in grond- en baggerverzet en baggerwerkzaamheden verlichten.