Nieuws over Chemours/Dupont RSS icoon

Hier vindt u informatie over het bedrijf Chemours/Dupont in Dordrecht. Ook delen wij hier correspondentie over het bedrijf, beantwoording van raadsvragen enz. De gemeente Papendrecht trekt in deze zaak samen op met de gemeenten Dordrecht en Sliedrecht.

• Film Dark Waters

28 januari 2020

De Hollywood-film Dark Waters draait sinds 23 januari in de Nederlandse bioscopen. De film schetst een indringend beeld van de situatie in Amerika en de effecten van lozingen door bedrijven zoals DuPont op de omgeving. Dit betreft echter wel een speelfilm. Bepaalde onderdelen zijn dan ook gedramatiseerd en het verhaal is gebaseerd op de situatie zoals die zich destijds in de Verenigde Staten afspeelde.

• Tijdelijk handelingskader PFAS voor hergebruik van grond

17 juli 2019

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) heeft het "Tijdelijk handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie" opgesteld. Hiermee wil het ministerie de problemen die er nu zijn in grond- en baggerverzet en baggerwerkzaamheden verlichten.

• GenX nu formeel aangewezen als 'zeer zorgwekkende stof'

03 juli 2019

Het Europees Agentschap voor Chemische stoffen (ECHA) heeft namens de lidstaten op 26 juni 2019 het besluit genomen dat de GenX stof FRD-903 formeel ingedeeld gaat worden als ‘substance of very high concern’ (SVHC).