Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Afsluiting Wantijbrug

Rijkswaterstaat is begonnen met de renovatie van de Wantijbrug in de N3. Tijdens de werkzaamheden mag er, wegens veiligheid, geen auto- en vrachtverkeer over de brug rijden. Hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer kunnen wel over de brug.

• Jonge Papendrechters zetten brandweer in het zonnetje!

16 januari 2020

Eind november presenteerden 26 gespannen 7e-groepers tijdens Jong Papendrecht Denkt Mee op de zeepkist in de raadzaal van het gemeentehuis hun ideeën om Papendrecht nog mooier te maken. Een van die ideeën was om hulpverleners te laten weten wat een fantastisch werk zij doen.

• Werken op locatie wethouder Corine Verver

21 januari 2020

Werken op locatie betekent dat de wethouder op de gekozen plek werkt, maar ook in gesprek gaat met mensen die op de locatie werken of langskomen.

• Foto's of films maken voor de gemeente? Meld u dan nu aan

21 januari 2020

Bent u professioneel fotograaf of filmproducent? En zou u in opdracht van de gemeente foto's of films willen maken? Geef dat dan nu aan ons door.

• Overlast van uw buren? Buurtbemiddeling kan u helpen!

21 januari 2020

Heeft u weleens last van uw buren? Voorkom dat een kleine irritatie uitloopt
    tot een grote ergernis. Een goed gesprek kan hierbij helpen.

• Veerkrachtige vrouwen

Binnenkort start de training veerkrachtige vrouwen in Papendrecht. Deze training is gericht op versterking van het zelfbeeld, aangeven en bewaken van grenzen, ruimte innemen en omgaan met gevoelens.

• Veerkrachtige vrouwen

• Omgevingsvergunning inclusief buitenplanse afwijking Matenasche Scheidkade 4

21 januari 2020

Burgemeester en wethouders van Papendrecht maken bekend dat zij op 22 januari 2020 met toepassing van artikel 2.10 en 2.12 lid 1 onder c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning, inclusief buitenplanse afwijking, hebben verleend voor de realisatie van een paardenbak achter de woning Matenasche Scheidkade 4. Gedurende de termijn van terinzagelegging van de ontwerp omgevingsvergunning inclusief buitenplanse afwijking is geen zienswijze ontvangen.

• Onderhoud watergangen op diverse locaties

17 januari 2020

Tussen half januari en half februari vindt onderhoud plaats aan watergangen nabij het Vijverpark, de P.J.M. Aalbersestraat en de Wiardi Beckmanstraat.

• Gemeente Papendrecht ondertekent het Schone Lucht Akkoord

16 januari 2020

Maandag 13 januari jl. ondertekende wethouder Janssen, namens de gemeente Papendrecht, het Schone Lucht Akkoord (SLA). Met dit akkoord streven gemeenten, provincies en de rijksoverheid naar 50% schonere lucht in 2030 ten opzichte van 2016. Minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) sloot het akkoord maandag in Utrecht met 9 provincies en ruim 35 gemeenten, waaronder dus Papendrecht.