Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Cursus Politiek Actief vol!

07 mei 2021

Mede dankzij de oproep van burgemeester Aart-Jan Moerkerke zit de cursus 'Politiek Actief' al helemaal vol.

• Kent u iemand die een lintje verdient?

03 mei 2021

Een Koninklijke onderscheiding is ook wel bekend als een lintje. Het is een Koninklijk schouderklopje voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan.

• Wilt u advies geven over straatnamen?

29 april 2021

Wij zijn op zoek naar leden voor de Commissie Naamgeving

In de toekomst zijn nieuwe namen nodig voor openbare ruimtes in de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan namen voor straten, pleinen, wegen, wijken, buurten, plantsoenen en ligplaatsen. De gemeente Papendrecht wil u hier bij betrekken. Omdat bij het geven van een goede naam – die past binnen de landelijke richtlijnen – veel komt kijken, heeft het college hiervoor een Commissie Naamgeving in het leven geroepen. Voor deze commissie zoeken wij enthousiaste leden.

• Acht Koninklijke Onderscheidingen uitgedeeld in Papendrecht

28 april 2021

Burgemeester Moerkerke ging afgelopen maandag persoonlijk langs om acht Papendrechters te verrassen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de samenleving. Het gaat in Papendrecht om acht benoemingen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking verliep anders dan gebruikelijk. Zo werden in verband met Corona de lintjes opgespeld door een familielid en vond de uitreiking in de buitenlucht plaats.

• Stapvoets rijden op het marktplein

20 april 2021

Het marktplein voor het gemeentehuis is een woonerf. Dit betekent dat je daar 15 km per uur mag rijden. De inrichting van het plein helpt om stapvoets te rijden.

• Papendrecht feliciteert burgemeester Moerkerke

23 april 2021
  • Leerlingen planten bomen bij OBS De Leilinde: Chill!

14 april 2021

Maandag 12 april hebben leerlingen uit groep 8 van de OBS De Leilinde - tijdens een sneeuwbui - twee bomen geplant op hun schoolplein. De groep 8 leerlingen hebben de opdracht om de bomen bij droog weer 1 keer per week 10 gieters water geven. Wethouder Arno Janssen gaf de leerlingen een gieter cadeau.

• Doe mee met de nationale bijentelling

13 april 2021

In het weekend van 17 en 18 april 2021 kan iedereen in Nederland weer meedoen aan de Nationale Bijentelling: in eigen tuin, op het balkon of een andere groene plek in de buurt. Kom in actie voor de bij en tel dit weekend een half uurtje mee.

• Zorgwoningen aan de Markt 2

08 april 2021

Woningcorporatie Woonkracht10, Stichting Philadelphia Zorg en de gemeente Papendrecht gaan volgens plan 10 zorgwoningen voor mensen met een verstandelijke beperking ontwikkelen in de voormalige bibliotheek.

• Werkzaamheden Industrieweg officieel afgerond

08 april 2021

Nadat eerder al het park rondom het nieuwe hoofdkantoor van Fokker was aangelegd en de rijbaan was verlegd, is nu ook het laatste stuk van de weg tot aan het kruispunt met het Westeind opgeknapt. "In de bocht langs het water is letterlijk meer ruimte gekomen om te genieten van het mooie uitzicht over de Merwede", aldus wethouder verkeer Kees de Ruijter, die zelf graag wandelingen door Papendrecht maakt.