Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

 • Seniorenshow Wild Breien op 3 december in de PUP

  27 november 2019

  Dinsdag 3 december vindt tijdens evenement Pop Up Papendrecht (PUP) om 14.30 uur voor senioren de show Wild Breien plaats. Een voorstelling met veel grappige taferelen en bekende muziek.

 • Winters vuurtje stoken met minder rook- en geuroverlast

  27 november 2019

  Rook van een houtkachel of open haard is schadelijk voor de gezondheid. Volg de tips op om zo min mogelijk overlast voor jezelf en anderen te voorkomen.

 • Project zonnepanelen op Sportcentrum Papendrecht officieel gestart

  27 november 2019

  Wethouder Duurzaamheid en Ecologie Arno Janssen en Ton Koedooder, coöperatielid Drechtse Energie, openden met veel trots dinsdag 19 november het zonnepanelenproject 'ZonopPapendrecht' op het dak van het Sportcentrum.

 • Woensdag 4 december aanvragen reisdocument niet mogelijk

  28 november 2019

  Vanwege werkzaamheden aan de balies kunnen woensdag 4 december geen reisdocumenten worden aangevraagd.

 • 10 en 11 december informatiebijeenkomsten Wantijbrug (N3)

  21 november 2019

  Op dinsdag 10 en woensdag 11 december organiseert Rijkswaterstaat van 18.00-20.30 uur een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers uit Papendrecht en Dordrecht over de komende werkzaamheden aan de Wantijbrug.

 • Zondag 24 november in de PUP: lezing Arjan Erkel "ontvoerd maar geen slachtoffer"

  20 november 2019

  Zondag 24 november om 14 uur vertelt Arjan Erkel in de PUP over zijn ontvoering en benarde gevangenschap in de Russische deelstaat Dagestan.

 • Evenementen Markt Papendrecht vanaf nu duurzaam

  20 november 2019

  Op 18 november 2019 werd er een batterypack aangesloten op de muur van het gemeentehuis. Dit houdt in dat evenementen op de Markt vanaf nu voorzien kunnen worden van 'groene stroom'. Deze nieuwe vorm van stroomvoorziening heeft de gemeente, dankzij het snelle optreden van de gemeenteraad, in samenwerking met de Stichting Huiskamer Papendrecht kunnen realiseren.

 • Voortgang nieuwe brandweerkazerne

  19 november 2019

  In de realisering van de nieuwe brandweerkazerne breekt een volgende fase aan. Voor de zomer heeft het bestemmingsplan zes weken ter inzage gelegen met daarbij, op 18 juni, een goed bezochte inloopavond. Ongeveer 20 direct omwonenden hebben het plan bekeken en zijn bijgepraat door de mensen van de gemeente en brandweer.

 • Jongvolwassenen vol enthousiasme aan de slag

  19 november 2019

  In de eerste helft van 2019 heeft de gemeente Papendrecht met een aantal jongvolwassenen samengewerkt om in kaart te brengen waar jongvolwassenen in Papendrecht behoefte aan hebben. Hiervoor is een breed onderzoek uitgevoerd. Een groep jongvolwassenen gebruikt de uitkomsten hiervan nu om in verschillende bijeenkomsten concrete ideeën te bedenken en uit te werken. Zo hebben zij nu een agenda voor de korte- en lange termijn gemaakt.

 • PUP: van Ukkepukconcert tot PUP-quiz en Johnny500

  19 november 2019

  Van vrijdag 22 november tot en met zondag 8 december vindt in de tent op de Markt de tweede editie van het evenement Pop Up Papendrecht plaats, ofwel PUP. Een feest voor alle leeftijden!