Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Buurtbemiddelaars gezocht

12 september 2019

Sterk Papendrecht biedt al jaren ondersteuning bij burenruzies. De betrokken buurtbemiddelaars zetten zich belangeloos in om inwoners op professionele, neutrale wijze te helpen bij een (dreigend) conflict. Buurtbemiddeling is er niet alleen voor knallende ruzies. Het is beter om in een vroeg stadium in gesprek te gaan over een verslechterde relatie met uw buren.

• Drechtsteden koploper in Nederland banengroei voor mensen met arbeidsbeperking

12 september 2019

De Drechtsteden zijn koploper in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk. Dat blijkt uit recent onderzoek van het UWV. De uitkeringsinstantie bekeek per regio onder meer hoeveel banen er tussen 2015 en 2018 bijkwamen voor deze groep inwoners.

• Gemeente Papendrecht genomineerd voor ICT project van het jaar 2019

12 september 2019

Op 1 oktober 2018 is de gemeente Papendrecht gestart met een pilot Digitaal Aanvragen Rijbewijs. Inmiddels hebben veel mensen een aanvraag gedaan via het systeem. Wegens dit succes is de gemeente Papendrecht door een onafhankelijke jury genomineerd voor ‘ICT project van het jaar bij de overheid 2019’. De gemeente Papendrecht is één van de vijf genomineerden.

• Ontdek wat energie besparen jou oplevert

12 september 2019

Zou jij graag energie willen besparen? Een eerste stap hierin is verduurzaming van je woning. Zorg bijvoorbeeld voor een goede isolatie voor een prettig en comfortabel huis in de zomer en winter. Daarnaast is het ook goed voor je portemonnee en voor het klimaat.

• Derde editie seniorenmiddag in Wilgendonk

05 september 2019

Woensdag 28 augustus was het alweer de derde keer dat Albert Heijn Papendrecht en de gemeente Papendrecht een leuke middag voor senioren in de wijk Wilgendonk verzorgden.

• Zaterdag 7 september: Wereld(s)feest

04 september 2019

Zaterdag 7 september start om 17:00 uur het Wereldfeest in het Vijverpark (op de hoek Kennedylaan/Lange Tiendweg). Eten, drinken, muziek en dans uit alle windstreken van de wereld, dat zijn de belangrijkste elementen van het Wereldfeest.

• Zaterdag 21 september Fietscircus: komt dat zien!

04 september 2019

Het Fietscircus strijkt zaterdag 21 september tussen 11:00 en 16:00 neer op de Markt in Papendrecht.

• Fiets in de maand september naar je werk en win mooie prijzen

30 augustus 2019

September is 'Fiets-naar-je-werk-maand'. Daarom organiseert de provincie Zuid-Holland samen met de Fietsersbond een fietscompetitie waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

• Meld uw evenement in 2020 aan vóór 1 oktober 2019

28 augustus 2019

Organiseert u een evenement in Papendrecht dat in 2020 wordt gehouden? Meld dit dan vóór 1 oktober 2019 aan bij Papendrecht Verrast.

• Nieuwe gemeentegids beschikbaar

28 augustus 2019

De gemeentegids 2019/2020 is weer af te halen bij de bibliotheek of het gemeentehuis