Het laatste nieuws van de gemeente

• Gemeente Papendrecht stuurt kaart naar 18-jarigen

07 december 2021

De gemeente Papendrecht stuurt alle 18-jarigen vanaf nu rond hun verjaardag een felicitatiekaartje. Bij het kaartje zit informatie over alle rechten en plichten die je hebt als 18-jarige. De eerste kaarten zijn vorige week al op de post gedaan.

• Papendrecht kiest voor nieuwe manier van afval inzamelen

03 december 2021

Donderdag 2 december heeft de raad ingestemd met het voorstel voor een nieuwe manier van afval inzamelen. De gemeente gaat de komende jaren omgekeerd inzamelen in combinatie met een prijsprikkel (recycle-tarief).

• Raads- en collegeleden geven uiting aan ondersteuning 'Orange the World'

03 december 2021
  • Coronavaccinatie zonder afspraak in Papendrecht

02 december 2021

Van 7 tot en met 11 december kunt u zich dagelijks van 12:00 tot 18:00 uur gratis laten vaccineren tegen Corona in De Morgenster, Muilwijckstraat 1 te Papendrecht.
    Dit geldt ook voor mensen die niet in Papendrecht wonen.
    Let op: dit betreft geen booster-prik!

• Jeugdlintje voor Sven uit Papendrecht

02 december 2021

Sven Bouman ontvingen woensdag 17 november 2021 uit handen van waarnemend burgemeester Jetten van Papendrecht een jeugdlintje. De dertienjarige Sven is met zijn positiviteit, aandacht en inzet voor anderen een voorbeeld voor iedereen.

• Wethouder De Ruijter weer aan het werk

30 november 2021

Jaco van Erk, fractievoorzitter van de ChristenUnie, heeft vorige week laten weten dat wethouder Kees de Ruijter een time-out nam. Dit naar aanleiding van het verloop van de besluitvorming in de laatste gemeenteraadsvergadering over de huisvesting van het voortgezet onderwijs.
    Jaco van Erk heeft maandagavond bekendgemaakt dat Kees de Ruijter vanaf maandag 6 december weer aan het werk gaat.

• De icoonsoorten van Papendrecht - #2 De IJsvogel

26 november 2021

Icoonsoorten geven aan hoe het gaat met de biodiversiteit. Als het goed gaat met deze soorten, gaat het goed met de natuur. Vanaf oktober 2021 staat iedere maand een ander insect, dier of plant centraal. In de maand november is dat de ijsvogel.

• Lancering Koop Lokaal Campagne

24 november 2021

Het college van Papendrecht trekt extra geld uit voor ondernemers en bedrijven die zijn getroffen door de coronacrisis om ze een steun in de rug te geven. Naast bestaande regelingen wordt een Koop Lokaal Campagne ingezet, zodat consumenten worden gestimuleerd inkopen in Papendrecht te doen en op die manier onze ondernemers te steunen. Deze campagne is in samenwerking met de Stichting Papendrecht Verrast tot stand gekomen.

• Papendrecht steunt 'Orange the World'

24 november 2021

Sta op tegen geweld en intimidatie tegen vrouwen.

• Openingstijden overdekte fietsenstalling verruimd

17 november 2021

Begin november is de fietsenstalling buiten op de Markt verhuisd naar het pand aan de Veerpromenade 104. Sinds de ingebruikname kunt u uw fiets daar overdekt stallen. Per 17 november zijn de openingstijden van de overdekte fietsenstalling verruimd.