RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Kom naar de Ondermijningsbus voor voorlichting over ondermijnende criminaliteit!

18 oktober 2021

De Week van de Veiligheid is net achter de rug. De gemeente Papendrecht houdt aandacht voor veiligheid. Daarom kunnen inwoners aanstaande donderdag 21 oktober de Ondermijningsbus op plein naast het gemeentehuis bezoeken. Via deze interactieve belevingsbus geeft de gemeente Papendrecht voorlichting over ondermijnende criminaliteit.

• Overdekte fietsenstalling voor winkelpark De Meent

15 oktober 2021

Per 1 november 2021 krijgt Winkelpark De Meent in Papendrecht een gratis overdekte fietsenstalling. Deze komt in het voormalige pand van de kunstuitleen, aan de Veerpromenade 104. De huidige fietsenstalling buiten op de Markt komt daarmee te vervallen.

• Organisaties slaan handen ineen: samenwerkingsovereenkomst jeugd & onderwijs ondertekend

14 oktober 2021

Voor elke jeugdige in Papendrecht een goede start en een omgeving waarin hij of zij in gezondheid, kansrijk en met plezier kan opgroeien. Dat is de kern van de Samenwerkingsovereenkomst Jeugd en Onderwijs waaronder maar liefst 14 organisaties donderdagmiddag 14 oktober hun handtekening zetten.

• Nog 3 woensdagochtenden hulp bij aanvraag coronapas

11 oktober 2021

De gemeente heeft de ondersteuning bij de aanvraag van een digitale of papieren coronapas verlengd met nog 3 woensdagochtenden.

• Resultaten enquête hondenvoorzieningen

11 oktober 2021
  • Veel gezinnen Papendrecht afhankelijk van Voedselbank

08 oktober 2021

Een groot aantal gezinnen uit Papendrecht is afhankelijk van de Voedselbank.
    Het eerste halfjaar van 2021 maakten maar liefst 164 Papendrechtste gezinnen gebruik van producten van de Voedselbank. Wethouder Pieter Paans ging afgelopen woensdag langs en hoorde daar dat het aantal klanten van de Voedselbank nog altijd stijgt.

• Inloopavond over de bouwplannen Veerweg/Vondellaan

08 oktober 2021

Op de hoek van de Veerweg-Vondellaan, waar voorheen garagebedrijf Van Wijngaarden gevestigd was, zijn plannen voor woningbouw. Het betreft de bouw van een appartementengebouw met 89 koopwoningen, verdeeld over twee gebouwen van respectievelijk 7 en 11 lagen met een verbindingsstuk van 3 lagen. De begane grond zal ingericht worden als parkeergarage voor de bewoners.

• Nieuw asfalt voor Pieter Zeemanlaan; meer ruimte voor de fiets

08 oktober 2021

Het asfalt in de Pieter Zeemanlaan was aan vervanging toe. Vanaf vrijdag 20 september kreeg deze weg een opknapbeurt. Dit moment is aangegrepen om ook goed te kijken naar de verkeersveiligheid van deze belangrijke verkeersader in Papendrecht.

• Help mee de icoonsoorten van Papendrecht in beeld te brengen!

06 oktober 2021

In Papendrecht komt een aantal soorten dieren, insecten en planten voor die ons een beeld geven van hoe het gaat met de biodiversiteit. Als het goed gaat met deze zogenaamde icoonsoorten dan gaat het goed met de natuur. Om inwoners hierbij te betrekken, vraagt de gemeente Papendrecht hen vanaf oktober iedere maand uit te kijken naar een insect, plant of dier.

• Papendrecht ontvangt half miljoen subsidie van de provincie voor de wijk Kraaihoek

04 oktober 2021

Papendrecht heeft van de provincie Zuid-Holland extra geld ontvangen voor het versnellen van de bouw van betaalbare woningen in de wijk Kraaihoek. De provincie heeft hiervoor een half miljoen euro beschikbaar gesteld.