Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Elektrisch apparaat stuk? Lever uw apparaten nu in en ontvang een cadeau

14 oktober 2019

Uw elektrische tandenborstel gaat kapot of uw kruimeldief stopt ermee. Vaak belanden deze apparaten in een doos of in een lade waar ze blijven liggen. Gemiddeld hebben we 95 elektrische apparaten in huis, waarvan er maar liefst 15 stuk zijn. Deze kunt u inleveren bij het afvalbrengstation of een inleverpunt in de buurt. Zo krijgen elektrische apparaten een nieuw leven.

• Wethouder leest voor over duurzaamheid

14 oktober 2019

'Wat zien we hier op dit plaatje?' Nieuwsgierig kijken tien plusklasleerlingen van het IKC Beatrix in de bibliotheek naar het plaatje dat wethouder Arno Janssen laat zien. 'Een grote bloem, vlinders, een molen', roepen de kinderen uit groep 1,2 en 3. 'Een windmolen', oppert één. 'Precies, een windmolen. Je hebt ook hele grote, windturbines, die willen we hier in Papendrecht niet', lacht de wethouder.

• Week van de Veiligheid

10 oktober 2019

Van maandag 7 t/m zondag 13 oktober is het de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling.

• Steeds meer basisscholen in Papendrecht scheiden afval

08 oktober 2019

De gemeente Papendrecht is samen met HVC en de basisscholen begonnen aan een actie voor afvalscheiding op scholen. Afvalscheiding is belangrijk, maar het verminderen van afvalstromen is natuurlijk helemaal goed. Na een aanpassing van de afvalverordening is het voor basisscholen nu ook mogelijk om het afval door HVC te laten ophalen. De scholen scheiden hun afval net zoals de huishoudens in Papendrecht.

• Waar laat u uw elektrische apparaten?

08 oktober 2019

Op 14 oktober start de Nationale Recycle Week. Nederlandse huishoudens kopen steeds meer nieuwe apparaten en vervangen sneller de oude spullen. Deze spullen worden vaak niet ingeleverd voor hergebruik en zo wordt de afvalberg steeds groter.

• Jongvolwassenen kunnen meedenken en -doen tijdens de participizza-avond

08 oktober 2019

De afgelopen maanden heeft de gemeente met een aantal jongvolwassenen samengewerkt om in kaart te brengen waar de jongvolwassenen in Papendrecht behoefte aan hebben. Hiervoor is een breed onderzoek uitgezet.

• Eerste Ert is voor Jayce

08 oktober 2019

Wethouder Corine Verver reikte vorige week de eerste echte Papendrechtse 'Knuffel-Ert' uit aan Riccardo Asciutto en Esmee Houtbraken vanwege de geboorte van hun zoontje Jayce.

• Aandacht voor de dag van de duurzaamheid

08 oktober 2019

Op 10 oktober 2019 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag wil de landelijke coöperatie Leren voor Morgen laten zien dat er al veel duurzame initiatieven in het onderwijs zijn. Duurzaam onderwijs is namelijk toekomstbestendig en inspirerend!

• Doe Duurzaam Markt informeert over duurzaam wonen en leven

08 oktober 2019

Vrijdag 4 oktober vond de Doe Duurzaam Markt plaats. Belangstellenden kregen informatie over duurzamer wonen en leven en er waren workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

• Pieter Paans op bedrijfsbezoek bij Schenk Tanktransport

08 oktober 2019

Dinsdag 2 oktober 2019 bezocht wethouder Pieter Paans het hoofdkantoor van Schenk Tanktransport. Schenk Tanktransport is een familiebedrijf dat wordt geleid door de broers Arjan en Harry Schenk. Zij zijn de derde generatie Schenk. Hun opa is in 1925 gestart met een handel in zand en grind.