Het laatste nieuws van de gemeente

• Cadeaubon voor energiebesparende maatregelen

01 december 2022

De gemeente Papendrecht ondersteunt inwoners met de verduurzaming van hun woning. Zo kunnen huurders gebruik maken van een cadeaubon waarmee zij bijvoorbeeld ledlampen of tochtstrips kunnen aanschaffen. Veel huurders hebben hier al gebruik van gemaakt en zijn zelf aan de slag gegaan om met kleine energiebesparende producten hun woning te verduurzamen.

• Jeugdlintje voor Isis, Roos en Zoë uit Papendrecht

21 november 2022

Isis Mesman, Roos van Dijk en Zoë Lichteveld ontvingen vrijdag 18 november 2022 uit handen van burgemeester Jetten van Papendrecht een jeugdlintje. Zij zijn met hun positiviteit en inzet een voorbeeld voor iedereen.

• 'Gratis douchen' in Sportcentrum Papendrecht voor inwoners die moeite hebben met hoge energierekening

18 november 2022

Vanaf maandag 21 november is er voor inwoners in het Sportcentrum Papendrecht elke dag een aantal uren beschikbaar waarop zij gratis kunnen douchen. Hiermee wil de gemeente inwoners de gelegenheid geven regelmatig te kunnen (blijven) douchen. Door de gestegen energieprijzen is het voor een aantal inwoners lastig geworden om hun energierekening te kunnen blijven betalen. Daarom besparen ze vaak fors op hun energieverbruik. Met als gevolg dat douchen er bij inschiet. Voor hen opent Sportcentrum Papendrecht graag haar deuren. De actie duurt in ieder geval tot half februari 2023.

• Margreet van Driel voorgedragen als nieuwe burgemeester van Papendrecht

16 november 2022

Mevrouw Margreet van Driel is 61 jaar en voormalig wethouder van de gemeente Zoetermeer.

• Financiële situatie gemeente Papendrecht ziet er goed uit

16 november 2022

In de begroting is te vinden welke inkomsten en uitgaven de gemeente het aankomende jaar verwacht en hoe het college van B&W voorstelt om dit te besteden. Het college van B&W heeft de begroting voor 2023 opgesteld. De gemeenteraad heeft deze op donderdag 10 november vastgesteld. Ondanks grote maatschappelijke onzekerheden, ziet de financiële situatie van de gemeente Papendrecht er goed uit.

• Maandagavond 28 november bijeenkomst Grip op je geld

11 november 2022
  • Pleeggezinnen Papendrecht ontvangen kleine attentie

04 november 2022

Deze week is het 'Week van de Pleegzorg'. De gemeente Papendrecht zet daarom pleeggezinnen in het zonnetje.