Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

 • Mariëtte de Heide neemt afscheid van het Willem de Zwijger College

  18 september 2019

  Na bijna acht jaar nam Mariëtte de Heide op vrijdagmiddag 13 september afscheid als voorzitter van het College van Bestuur en als schoolleider van het Willem de Zwijger College.

 • Wethouder Paans duikt in de wereld van professionele modelbouw

  17 september 2019

  Wethouder economie en financiën Pieter Paans bracht woensdag 11 september een bezoek aan het Papendrechtse bedrijf All on Scale. Dit bedrijf is gevestigd op bedrijventerrein Oosteind en is gespecialiseerd in het produceren van unieke schaalmodellen van schepen, machines en constructies voor bedrijven.

 • Zaterdag 21 september Fietscircus: komt dat zien!

  18 september 2019

  Het Fietscircus strijkt zaterdag 21 september tussen 11:00 en 16:00 neer op de Markt in Papendrecht.

 • Papendrecht in actie tijdens de week van de verkeersveiligheid

  17 september 2019

  De week van 14 t/m 21 september staat in het teken van verkeersveiligheid. Tijdens deze week besteden verschillende bassischolen en middelbare scholen aandacht aan verkeersveiligheid. Zo maakt Papendrecht een punt van nul verkeersslachtoffers.

 • Bibliotheek Papendrecht zet zich in tijdens de week van de alfabetisering

  17 september 2019

  Van 9 tot en met 15 september vond de Week van de Alfabetisering plaats. Tijdens deze week werd door heel Nederland aandacht gevraagd voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen.

 • Ga maandag 23 september in gesprek met wethouder Corine Verver

  17 september 2019

  Maandag 23 september is 't Winkeltje aan de Zonnebloemstraat van 14.00 tot 16.00 uur de werklocatie van wethouder Corine Verver. Heeft u een vraag, wilt u ergens meer informatie over of zou u wel eens gewoon met de wethouder in gesprek willen? Dat kan bij 't Winkeltje. Deze is te vinden aan de Zonnebloemstraat 20. Aanmelden is niet nodig.

 • Maak kennis met het rijke verenigingsleven

  17 september 2019

  Zaterdag 28 september vindt tussen 13.00 en 16.30 uur een proeverij van sportclubs, culturele instellingen en welzijnsorganisaties plaats op het marktplein, georganiseerd door het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht. De Proeverij biedt organisaties de mogelijkheid om vrijwilligers en leden te werven en zich te presenteren aan inwoners. Inmiddels hebben zich zo’n veertig organisaties aangemeld.

 • Buurtbemiddelaars gezocht

  12 september 2019

  Sterk Papendrecht biedt al jaren ondersteuning bij burenruzies. De betrokken buurtbemiddelaars zetten zich belangeloos in om inwoners op professionele, neutrale wijze te helpen bij een (dreigend) conflict. Buurtbemiddeling is er niet alleen voor knallende ruzies. Het is beter om in een vroeg stadium in gesprek te gaan over een verslechterde relatie met uw buren.

 • Drechtsteden koploper in Nederland banengroei voor mensen met arbeidsbeperking

  12 september 2019

  De Drechtsteden zijn koploper in de begeleiding van mensen met een arbeidsbeperking naar werk. Dat blijkt uit recent onderzoek van het UWV. De uitkeringsinstantie bekeek per regio onder meer hoeveel banen er tussen 2015 en 2018 bijkwamen voor deze groep inwoners.

 • Gemeente Papendrecht genomineerd voor ICT project van het jaar 2019

  12 september 2019

  Op 1 oktober 2018 is de gemeente Papendrecht gestart met een pilot Digitaal Aanvragen Rijbewijs. Inmiddels hebben veel mensen een aanvraag gedaan via het systeem. Wegens dit succes is de gemeente Papendrecht door een onafhankelijke jury genomineerd voor ‘ICT project van het jaar bij de overheid 2019’. De gemeente Papendrecht is één van de vijf genomineerden.