Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Papendrecht neemt de tijd voor het Nationaal Schoolontbijt

13 november 2019

Vrijdagochtend bracht groep 8 van de Oranje Nassauschool een ontbijtje bij burgemeester Aart-Jan Moerkerke in het gemeentehuis. In de raadzaal gaven ze met dat gezamenlijke Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

• Gouden gemeentespeld voor Egbert Lichtenberg

13 november 2019

Uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke ontving Egbert Lichtenberg de gouden gemeentespeld. Hij ontving deze speld voor zijn inzet binnen de Papendrechtse politiek. De gemeentespeld is bedoeld als waardering voor bijzondere verrichtingen binnen Papendrecht.

• Bekijk nu het programma van de PUP

13 november 2019

Voordat de ijsbaan op de Markt in december weer open gaat, vindt in de tent van vrijdag 22 november tot en met zondag 8 december de tweede editie van het evenement Pop Up Papendrecht plaats, ofwel PUP. Een feest voor alle leeftijden!

• Begroting 2020 unaniem aangenomen

13 november 2019

Donderdagavond 7 november heeft de gemeenteraad de begroting 2020 goedgekeurd. Wel zijn er grote zorgen over de toekomst. De raad stemde unaniem in met deze begroting.

• Gratis reparaties geven spullen een tweede leven

13 november 2019

Vele vrijwilligers en organisaties zorgen in Papendrecht voor allerlei voorzieningen, activiteiten en evenementen die zonder hun inzet echt niet mogelijk zouden zijn. Daar is de gemeente trots op. Om die trots te onderstrepen en van dichtbij te zien wat vrijwilligers allemaal doen, legt wethouder Corine Verver een reeks bezoeken af. Vorige week ging zij langs bij het Repair Café. Natuurlijk nam zij van thuis ook een voorwerp mee ter reparatie: een Italiaanse lamp.

• Bezoek aan ROBOT Climate Control Systems

13 november 2019

Woensdag 6 november bezocht wethouder Pieter Paans een technisch bedrijf op Nieuwland Parc: ROBOT Vloerverwarming.

• Denk mee over verbetering A15

13 november 2019

Tijdens de verkenning in het kader van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport van de A15 Papendrecht-Gorinchem worden belanghebbenden op verschillende momenten geïnformeerd. Zij krijgen ook gelegenheid mee te denken over knelpunten en mogelijke oplossingsrichtingen om de problematiek op de A15 te verbeteren.

• Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

13 november 2019

Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan is de Zorgverzekering Drechtsteden misschien interessant voor u. U sluit hiermee een complete ziektekostenverzekering af die veel zorgkosten ruim vergoedt. De Sociale Dienst Drechtsteden betaalt mee aan de premie en de zorgverzekeraar VGZ geeft korting.

• Verwenweek met aandacht en waardering voor mantelzorgers een succes

13 november 2019

In Papendrecht zorgen talloze mantelzorgers op de achtergrond met zorg, aandacht, een luisterend oor, vertrouwen en liefde voor een mooier leven van hun naasten. De gemeente Papendrecht wil hen tijdens de Verwenweek voor mantelzorgers verwennen met de aandacht en blijken van waardering die zij verdienen. ‘En dat is gelukt’, stelt wethouder Corine Verver tevreden vast.

• Duurzame ontwikkelingsdoelen in begroting 2020 Papendrecht

07 november 2019

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten onder andere een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. In 2015 zijn de 17 doelen voor duurzame ontwikkeling door de Verenigde Naties vastgesteld.