Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

 • Week van de Veiligheid

  10 oktober 2019

  Van maandag 7 t/m zondag 13 oktober is het de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling.

 • Steeds meer basisscholen in Papendrecht scheiden afval

  08 oktober 2019

  De gemeente Papendrecht is samen met HVC en de basisscholen begonnen aan een actie voor afvalscheiding op scholen. Afvalscheiding is belangrijk, maar het verminderen van afvalstromen is natuurlijk helemaal goed. Na een aanpassing van de afvalverordening is het voor basisscholen nu ook mogelijk om het afval door HVC te laten ophalen. De scholen scheiden hun afval net zoals de huishoudens in Papendrecht.

 • Waar laat u uw elektrische apparaten?

  08 oktober 2019

  Op 14 oktober start de Nationale Recycle Week. Nederlandse huishoudens kopen steeds meer nieuwe apparaten en vervangen sneller de oude spullen. Deze spullen worden vaak niet ingeleverd voor hergebruik en zo wordt de afvalberg steeds groter.

 • Jongvolwassenen kunnen meedenken en -doen tijdens de participizza-avond

  08 oktober 2019

  De afgelopen maanden heeft de gemeente met een aantal jongvolwassenen samengewerkt om in kaart te brengen waar de jongvolwassenen in Papendrecht behoefte aan hebben. Hiervoor is een breed onderzoek uitgezet.

 • Eerste Ert is voor Jayce

  08 oktober 2019

  Wethouder Corine Verver reikte vorige week de eerste echte Papendrechtse 'Knuffel-Ert' uit aan Riccardo Asciutto en Esmee Houtbraken vanwege de geboorte van hun zoontje Jayce.

 • Aandacht voor de dag van de duurzaamheid

  08 oktober 2019

  Op 10 oktober 2019 is het de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Op deze dag wil de landelijke coöperatie Leren voor Morgen laten zien dat er al veel duurzame initiatieven in het onderwijs zijn. Duurzaam onderwijs is namelijk toekomstbestendig en inspirerend!

 • Doe Duurzaam Markt informeert over duurzaam wonen en leven

  08 oktober 2019

  Vrijdag 4 oktober vond de Doe Duurzaam Markt plaats. Belangstellenden kregen informatie over duurzamer wonen en leven en er waren workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

 • Pieter Paans op bedrijfsbezoek bij Schenk Tanktransport

  08 oktober 2019

  Dinsdag 2 oktober 2019 bezocht wethouder Pieter Paans het hoofdkantoor van Schenk Tanktransport. Schenk Tanktransport is een familiebedrijf dat wordt geleid door de broers Arjan en Harry Schenk. Zij zijn de derde generatie Schenk. Hun opa is in 1925 gestart met een handel in zand en grind.

 • Chanvi Nailbar uitgeroepen tot de leukste beautysalon van Nederland

  08 oktober 2019

  Chani Nailbar, de nagelstudio aan het Westeind 15 is door RTL4 uitgeroepen tot 'Leukste beautysalon van Nederland'. Wethouder Pieter Paans ging bij de nagelstudio op bezoek om eigenaresse Le Nguyen te feliciteren. Het is niet de eerste keer dat Chanvi Nailbar een wedstrijd won. In 2016 behaalde zij de titel 'Beste nagelstudio van Nederland'.

 • HVC stopt onderzoek naar AEB

  05 oktober 2019

  Mede namens de gemeente Papendrecht (als aandeelhouder) was HVC in onderhandeling met de gemeente Amsterdam over het onderbrengen van de activiteiten van AEB bij HVC. HVC liet vrijdag 4 oktober via een persbericht weten dat gemeente Amsterdam, AEB en HVC niet tot een werkbare variant zijn gekomen waaronder de verbrandingsactivteiten door HVC zouden kunnen worden overgenomen.