Nieuws RSS icoon

Het laatste nieuws van de gemeente

• Plaquettes voor deelnemende bedrijven Onderwijs- en Techniekroute

22 oktober 2019

Vorige week werden in Pannenkoekenhuis Frittella aan zeven Papendrechtse en twee Alblasserdamse bedrijven plaquettes uitgereikt. De wethouders Pieter Paans en Kees de Ruijter van de gemeente Papendrecht en wethouder Dorien Zandvliet van Alblasserdam deden dit als blijk van waardering voor vijf jaar deelname aan de Onderwijsroute en de Techniekroute.

• Jongvolwassenen aan de slag tijdens de participizza-avond

22 oktober 2019

Donderdag 17 oktober werd in het gemeentehuis een participizza-avond gehouden voor jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar. Er is deze avond veel bedacht om de uitkomsten uit het onderzoek dat eerder onder jongvolwassenen werd gehouden te verwezenlijken.

• Concrete stappen naar een BIZ Oosteind

22 oktober 2019

Enkele maanden geleden nam een groep Papendrechtse ondernemers, gevestigd op het bedrijventerrein Oosteind, het initiatief om te onderzoeken of er bij de verschillende bedrijven animo bestond voor het instellen van een bedrijveninvesteringszone, ook wel BIZ genoemd.

• Probeer gratis een e-bike!

22 oktober 2019

Nog nooit een e-bike geprobeerd? Een e-bike is een mooie vervanging van de auto voor je dagelijkse woon-werkreis. Met een e-bike kun je gemakkelijk 15 kilometer enkele reis afleggen zonder bezweet of uitgeput op je werk aan te komen. Geloof je het niet? Probeer het dan zelf!

• Doe mee met de Spouwmuurisolatie-actie

22 oktober 2019

Wilt u ook besparen op uw energierekening? Start dan met het isoleren van uw woning en houdt de warmte binnenshuis. Dankzij spouwmuurisolatie houdt uw woning de warmte veel makkelijker vast, doordat er geen warme lucht meer ontsnapt via de muren. Hierdoor hoeft u 's winters aanzienlijk minder te stoken voor een prettig binnenhuisklimaat.

• Elektrisch apparaat stuk? Lever uw apparaten nu in en ontvang een cadeau

14 oktober 2019

Uw elektrische tandenborstel gaat kapot of uw kruimeldief stopt ermee. Vaak belanden deze apparaten in een doos of in een lade waar ze blijven liggen. Gemiddeld hebben we 95 elektrische apparaten in huis, waarvan er maar liefst 15 stuk zijn. Deze kunt u inleveren bij het afvalbrengstation of een inleverpunt in de buurt. Zo krijgen elektrische apparaten een nieuw leven.

• Wethouder leest voor over duurzaamheid

14 oktober 2019

'Wat zien we hier op dit plaatje?' Nieuwsgierig kijken tien plusklasleerlingen van het IKC Beatrix in de bibliotheek naar het plaatje dat wethouder Arno Janssen laat zien. 'Een grote bloem, vlinders, een molen', roepen de kinderen uit groep 1,2 en 3. 'Een windmolen', oppert één. 'Precies, een windmolen. Je hebt ook hele grote, windturbines, die willen we hier in Papendrecht niet', lacht de wethouder.

• Week van de Veiligheid

10 oktober 2019

Van maandag 7 t/m zondag 13 oktober is het de Week van de Veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom organiseren ondernemers, gemeenten en politie deze week activiteiten om het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de focus op het voorkomen van heling.

• Steeds meer basisscholen in Papendrecht scheiden afval

08 oktober 2019

De gemeente Papendrecht is samen met HVC en de basisscholen begonnen aan een actie voor afvalscheiding op scholen. Afvalscheiding is belangrijk, maar het verminderen van afvalstromen is natuurlijk helemaal goed. Na een aanpassing van de afvalverordening is het voor basisscholen nu ook mogelijk om het afval door HVC te laten ophalen. De scholen scheiden hun afval net zoals de huishoudens in Papendrecht.

• Waar laat u uw elektrische apparaten?

08 oktober 2019

Op 14 oktober start de Nationale Recycle Week. Nederlandse huishoudens kopen steeds meer nieuwe apparaten en vervangen sneller de oude spullen. Deze spullen worden vaak niet ingeleverd voor hergebruik en zo wordt de afvalberg steeds groter.