Het laatste nieuws van de gemeente

• Kinderparticipatie Da Costastraat

27 januari 2022

Stel: u heeft een idee of plan voor uw wijk, en wil daar de omgeving bij betrekken. Hoe kunt u dat het beste aanpakken? Om u daar wat tips en handvatten voor te geven, is er een stappenplan participatie gemaakt. Participatie is in allerlei vormen mogelijk, groot en klein. Een voorbeeld: Toen de gemeente in 2021 plannen maakte voor de reconstructie van de Da Costastraat, ontstond het idee om de kinderen zelf te vragen wat zij het liefst zouden willen met het speelveld in de Potgietersstraat. Ook dat is participatie!

• Verhuisplannen bibliotheek naar gemeentehuis

27 januari 2022

De gemeenteraad wordt gevraagd om 689.000 euro beschikbaar te stellen voor de uitvoering van de plannen om de bibliotheek in het gemeentehuis te huisvesten. Een unieke kans om elkaars dienstverlening aan te vullen en te versterken. In de commissievergadering Samenleving van 10 februari wordt het raadsvoorstel besproken.

• Ophalen grof afval verandert

26 januari 2022

Voor het ophalen van een aantal soorten grof afval moet per 1 februari 2022 in Papendrecht worden betaald. Sommige soorten blijven gratis net als het wegbrengen van grof afval naar het afvalbrengstation.

• Gemeentemagazine 2022 bezorgd

27 januari 2022

Deze week is in heel Papendrecht het nieuwste gemeentemagazine (vroeger de gemeentegids) bezorgd.

• Wethouder Pieter Paans neemt afscheid van Papendrecht

19 januari 2022

Door de geldende coronamaatregelen kon de afscheidsreceptie niet doorgaan en neemt Pieter Paans op een alternatieve manier afscheid van Papendrecht.

• Online uitzending over belangrijke ontwikkelingen voor Papendrecht

22 januari 2022
  • Nu ook oranje deelfietsen in Papendrecht

19 januari 2022

Vanaf woensdag 19 januari kunt u ook in Papendrecht gebruik maken van de oranje deelfietsen. Sinds eind 2021 heeft Qbuzz in samenwerking met Donkey Republic in de Drechtsteden maar liefst 230 deelfietsen geplaatst. Met de boodschap: ‘Fietsen, altijd en voor iedereen’ is er voor iedereen in de regio een fiets beschikbaar.

• Papendrecht en GKN Aerospace/Fokker zetten volgende stap in samenwerking

17 januari 2022

B&W van Papendrecht heeft op 17 januari een overeenkomst getekend met GKN Aerospace/Fokker over de voorwaarden waaronder de komende jaren wordt samengewerkt. De overeenkomst is een vervolg op het raadsbesluit van november 2021 om de samenwerking tussen de gemeente Papendrecht en GKN/Fokker uit te breiden.

• Vacature voorzitter Regionale Adviesraad Wmo Drechtsteden

17 januari 2022

De Regionale Adviesraad Wmo Drechtsteden zoekt een voorzitter met een sociaal hart

• Open brief burgemeester Jetten

15 januari 2022

Na de persconferentie heeft burgemeester Jetten contact opgenomen met diverse vertegenwoordigers van Papendrechtse organisaties. In een open brief vertelt zij daar meer over.