Hulp bij inkomen

Begeleiding naar werk

Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk

Bijstandsuitkering

Heeft u niet genoeg geld om rond te komen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering via de Sociale Dienst Drechtsteden. Een bijstandsuitkering is voor de noodzakelijke bestaanskosten.
Hier vindt u meer informatie over de hoogte van de bedragen. Ook kunt u checken of u recht hebt op de bijstandsuitkering.

Hulp bij geldzaken

Als u vragen hebt over geld, uw inkomen, de belastingaangifte of schulden, dan kunt u hiermee terecht bij Sterk Papendrecht. De medewerkers helpen u graag verder.
U kunt een afspraak met hen inplannen via info@sterkpapendrecht.nl of 078 615 4741, of even langslopen bij de Veerweg 127. 
Wilt u liever eerst online advies wat u het beste kunt doen? Doe dan de gratis en anonieme test op geldfit.nl/test 

Minimaregelingen

Als u een laag inkomen hebt biedt de gemeente Papendrecht geld aan als aanvulling op uw inkomen.
Bijvoorbeeld: 
- Het persoonlijk minimabudget (PMB). Dit is een bedrag (één keer per jaar) dat u vrij kunt besteden. 
- De bijzondere bijstand (BB). Dit kunt u aanvragen voor dingen die u écht nodig hebt, maar niet zelf kunt betalen. 
- De collectieve zorgverzekering. Als u een laag inkomen hebt en hoge zorgkosten is deze zorgverzekering misschien voordelig voor u. 
- Sport en cultuur voor kinderen: kinderen krijgen via Stichting Leergeld geld voor sport, muziekles, schoolspullen, enzovoorts. 

U kunt deze minimaregelingen aanvragen via deze website van de Sociale Dienst Drechtsteden.
 

Voedselbank

Papendrecht heeft ook een Voedselbank. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u mailen naar intake@voedselbankpapendrecht.nl  

Schuldhulpverlening

Heeft u geldzorgen of schulden? De SDD kan u helpen als u bijvoorbeeld uw rekeningen niet meer kunt betalen. Deze schuldhulpverlening is gratis.
U kunt meer informatie lezen op https://www.socialedienstdrechtsteden.nl/schulden. 
Wilt u liever door een vrijwilliger geholpen worden bij uw (beginnende) schulden? U kunt dan ook Schuldhulpmaatje Papendrecht benaderen.

Participatieplekken

Informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerspunt Papendrecht bevordert en ondersteunt vrijwilligerswerk in de gemeente Papendrecht. Ze helpen inwoners die vrijwilligerswerk willen doen en bieden ondersteuning aan organisaties die werken met, of op zoek zijn naar vrijwilligers.
Op de website van het Vrijwilligerspunt vindt u informatie om u op weg te helpen bij alle vragen die u heeft over vrijwilligerswerk.
Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of wit u persoonlijk contact? Stuur een e-mail naar vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel: 078 6154741.